Stardew Valley'in mod kurulum işlemlerini anlatacağız. Öncelikle mod kurmamız için SMAPI kurmamız şarttır, adım adım başlayalım.

SMAPI (Stardew Valley Modding API) Nasıl Kurulur?
1712415228721.webp

smapi.io bağlantısına giderek "Download SMAPI" yazan kısma tıklayınız. İsterseniz bu üç seçenekten birinden indirebilirsiniz. Ben Nexus kullanıyorum ve çoğunlukla bu siteyi kullanacağımız için buraya şimdiden alışmanızı tavsiye ederim. Daha sonra Nexus sitesinde "Manual" yerine tıklayıp gidiyorsunuz ve "Slow Download"'a basarak indirme işlemi başlatıyorsunuz.

İndirme işlemi bittikten sonra .zip dosyası inecektir. Bu dosyası WinRAR aracılığıyla dosyaları masaüstüne çıkarınız. Çıkardıktan sonra "SMAPI 4.0.4 installer" adlı klasörüne tıklayınız.

1712415862301.webp

Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız o dosyaya tıklayınız. Ben Windows işletim sistemini kulladığım için "install on Windows" dosyasını açıyoruz ve önümüze böyle bir ekran geliyor.

1712416528509.webp

SMAPI dosyasını Stardew Valley'in olduğu dosyaya kurmamız gerekiyor. Bizlere bunu soruyor, 1- Stardew Valley'in olduğu dosyayı buluyor. Eğer doğru değil ise 2- seçeneğine tıklayıp kurulu olduğu dosyayı yazmamız gerekiyor. Kendi bulduğu dosya yeri doğruysa, 1 yazıp entere basmanız yeterlidir.

1712416432841.webp

SMAPI'yi nereye eklemek veya kaldırmak istiyorsunuz? diye bizlere bir soru soruluyor.
1- İndirme
2- Silme
İndirme işlemi için 1 yazarak enter tuşuna basacağız.

1712416744859.webp

Kurulduktan sonra yeşil yazılarla önümüze gelecektir. Bu işlemin bittiği anlamına gelir. Daha sonra beyaz renki gördüğünüz gibi o kısmı kopyalamamız lazım.

1712417161701.webp

Steam uygulamasını açıyoruz. Steam'in kütüphanesine geliyoruz ve Stardew Valley'in üzerine sağ tıklayıp Özellikler kısmına basıyoruz.

1712417240858.webp

Başlatma seçenekleri'nin altına kopyaladığımız yazıyı yapıştırıyoruz ve işlemimiz bitiyor.

1712417535627.webp
1712417551023.webp

Artık bundan sonrası için indireceğiniz tüm modları Stardew Valley'in klasöründe mods klasörüne atabilirsiniz. Evet yapacağımız tüm işlemlerimiz bu kadar basittir.
Son olarak incelemesini yazdığım konuya bakmak isterseniz:

Son düzenleme: