dalmatianpelican
Yetkin
Katılıyorum.
Black Mesa, 19 Mayıs tarihine kadar %90 indirime girmiş ve böyle bir eseri daha çok kişi oynasın görsün diye bir çekiliş düzenlemeye karar verdim.
Katılım şartları:
- Techolay Sosyal'e üye olmak.
- Herhangi bir mesaj ya da üyelik süresi kısıtı yoktur.
- Katılmak için "katılıyorum." yazmanız gerekli. Düzgün yazmanız çekilişi yapacak olan kod açısından daha yararlı olacaktır.
Çekilişi 17 Mayıs cumartesi günü saat 20:00'da bitirip sonucu açıklamayı düşünüyorum.
Çekilişte çıkan kişilere oyunu Steam üzerinden hediye edeceğim.
Çekilişi aşağıdaki sürprizbozan içinde paylaşacağım kod yapacak, kdou @2426'in konusundan alıp ChatGPT ve claude 3.7 ile bir şekilde düzenleyip mevcut formuna getirdim. Kendilerine teşekkür ederim. Kodda bir sorun ya da fazlalık varsa da artık görmezden gelin ne olacak
Kimse yapmadan ben yapayım dedim
Belirtilen bir konudaki çekiliş konusunda katılan kullanıcıları topluyor ve bu kullanıcılar arasından rastgele bir kazanan seçiyor.
Github
Python:import random import requests from bs4 import BeautifulSoup def get_usernames(url, page_count=1): usernames = [] selected_usernames = set() for page in range(1, page_count + 1): response = requests.get(f"{url}?page={page}") if response.status_code == 200: soup = BeautifulSoup(response.text, "html.parser") comments =...
- 2426
- techolay
- Forum: Programlama
Python:import random. import re. import requests. from bs4 import BeautifulSoup. import time. from datetime import datetime. # 1) Tarayıcı gibi görünmek için header. HEADERS = { "User-Agent": ( "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) " "AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) " "Chrome/114.0.0.0 Safari/537.36" ) } # 2) Kontrol edilecek kelimeler (küçük harf, noktalama olmadan) KEYWORDS = [ "katılıyorum", "katiliyorum", "katıldım", "katildim", "katılyorum", "katildin", "katiliyrum", "katıliyrum", "katiliyom", "katılıyom", "katlıyorum" ] def fuzzy_match(text, keywords, tolerance=2): text_lower = text.lower() # Önce tam eşleşme. for kw in keywords: if kw in text_lower: return True. # Yaklaşık eşleşme. words = re.findall(r'\b\w+\b', text_lower) for word in words: if len(word) < 5: continue. for kw in keywords: if abs(len(word) - len(kw)) > tolerance: continue. # Basitleştirilmiş Levenshtein-benzeri kontrol. diff = sum(1 for i in range(min(len(word), len(kw))) if word[i] != kw[i]) diff += abs(len(word) - len(kw)) if diff <= tolerance: return True. return False. def get_usernames(url, page_count=1, delay=1, fuzzy=True, exclude_op=True): usernames = [] seen = set() ignored = [] # Neden atlandılar loglamak için. op_user = None. print(f"\n📊 Toplam {page_count} sayfa taranıyor…") # OP'yi bul. try: res = requests.get(url, headers=HEADERS, timeout=10) res.raise_for_status() soup = BeautifulSoup(res.text, "html.parser") first = soup.find("article", class_="message--post") if first and exclude_op: tag = first.find("a", class_="username") op_user = tag.get_text(strip=True) if tag else None. print(f"👤 OP tespit edildi: {op_user}") except Exception as e: print("⚠️ OP belirlenirken hata:", e) # Sayfaları dolaş. for p in range(1, page_count+1): full_url = url if p==1 else f"{url}page-{p}/" print(f"\n📄 Sayfa {p}: {full_url}") try: res = requests.get(full_url, headers=HEADERS, timeout=10) res.raise_for_status() except Exception as e: print(f"⚠️ Sayfa {p} alınamadı:", e) continue. soup = BeautifulSoup(res.text, "html.parser") posts = soup.find_all("article", class_="message--post") if not posts: print("⚠️ Hiç post bulunamadı!") continue. start = 1 if (p==1 and exclude_op) else 0 print(f" {len(posts)-start} post işleniyor…") for post in posts[start:]: # 1) Yazar. a = post.find("a", class_="username") if not a: continue. author = a.get_text(strip=True) if exclude_op and author == op_user: continue. voted = False. content_snippet = "" # 2) bbWrapper içi gerçek mesajları tara. for body in post.find_all("div", class_="bbWrapper"): if body.find_parent("blockquote"): continue. txt = body.get_text(strip=True) content_snippet += txt + " " lw = txt.lower() # tam keyword kontrolü. if any(re.search(rf"\b{kw}\b", lw) for kw in KEYWORDS): voted = True. # fuzzy kontrolü. elif fuzzy and fuzzy_match(lw, KEYWORDS): voted = True. if voted: break. # 3) embed tespiti (js-xf-embed sınıfı) if not voted and post.find("div", class_=re.compile(r"\bjs-xf-embed\b")): voted = True. # 4) Listeye ekle veya atlanma sebebini kaydet. if voted: key = author.lower() if key not in seen: seen.add(key) usernames.append(author) print(f" ✅ Katılımcı: {author}") else: print(f" ℹ️ Önceden kaydedilmiş: {author}") else: if content_snippet.strip(): ignored.append((author, content_snippet[:80])) if p < page_count: time.sleep(delay) # Atlanılan örnekleri göster (ilk 10) if ignored: print("\n⚠️ Atlanan kullanıcılar ve içerik snippet'leri:") for usr, snippet in ignored[:10]: print(f" - {usr}: \"{snippet}...\"") if len(ignored) > 10: print(f" ... ve {len(ignored)-10} kişi daha") return usernames. def main(): print("=== Xenforo Çekiliş Aracı ===") link = input("Link (sonunda / olacak): ").strip() if not link.endswith("/"): link += "/" try: pages = int(input("Kaç sayfa?: ") or "1") except: pages = 1 users = get_usernames(link, pages) print(f"\n📋 Toplam katılımcı: {len(users)}") if users: for u in users: print("•", u) # 5 kazanan ve 5 yedek seçimi. kazanan_sayisi = min(5, len(users)) if kazanan_sayisi > 0: # Asıl kazananları seç. asil_kazananlar = [] temp_users = users.copy() for i in range(kazanan_sayisi): if not temp_users: break. winner = random.choice(temp_users) asil_kazananlar.append(winner) temp_users.remove(winner) print("\n🎉 Kazananlar:") for i, winner in enumerate(asil_kazananlar, 1): print(f"{i}. Kazanan: {winner}") # Her kazanan için kendi yedeğini seç. if temp_users: # Eğer hala seçilebilecek kullanıcı kaldıysa. backup = random.choice(temp_users) print(f" 🔄 {i}. Kazananın Yedeği: {backup}") temp_users.remove(backup) else: print(f" ⚠️ {i}. Kazanan için yedek seçilemedi (yeterli katılımcı yok)") else: print("❌ Seçilecek kazanan kalmadı.") else: print("❌ Kimse listelenmedi.") if __name__ == "__main__": main()