Steam Deck, ASUS ROG Ally'dan daha iyi bir PC tabanlı oyun konsolu

Boş verin Deck'i ROG Ally'ı. En babası Switch. ROG Ally'ı satıp Switch Lite almak hayatımın en mantıklı hareketiydi.

Ustte @erdym 'e yaptigim aciklama gecerli. Mukemmel cihazlar degiller. Farkli kitlelere hitap eden farkli cihazlar. Steam Deck'te prize bagli yasamadim aslinda. Guc tuketimi ASUS'da daha fazlaydi.

Fikrimi savunuyorum. Hala daha iyi bir el bilgisayari Steam Deck. Ancak bana hitap eden sana etmeyebilir.

Ustte @erdym 'e yaptigim aciklama gecerli. Mukemmel cihazlar degiller. Farkli kitlelere hitap eden farkli cihazlar. Steam Deck'te prize bagli yasamadim aslinda. Guc tuketimi ASUS'da daha fazlaydi.
Normal olarak daha fazla çünkü daha güçlü. Başlığa da kocaman Steam Deck Rog Allydan daha iyi yazmışsın. Demin yazdığın cevapta da ikisi de birbirinden iyi diyemeyiz demişsin.

Boş verin Deck'i ROG Ally'ı. En babası Switch. ROG Ally'ı satıp Switch Lite almak hayatımın en mantıklı hareketiydi.
Bence de. Switch konusuna deginmedim. Batarya ve prize bagli yasama sorunu sifir. Gercek bir el konsolu.

Normal olarak daha fazla çünkü daha güçlü. Başlığa da kocaman Steam Deck Rog Allydan daha iyi yazmışsın. Demin yazdığın cevapta da ikisi de birbirinden iyi diyemeyiz demişsin.
Basliktaki yazdigim sey benim oznel yorumum. Burada yazdigim da nesnel yorumum. Bana kalirsa en iyisi Switch ancak o da PC tabanli bir cihaz degil.

Ben hissettim ROG Ally ile Elden Ring'de aldığın görselliği Steam Deck'de almayı denemeni tavsiye ederim.

Ustte @erdym'e yaptığım aciklama gecerli. Mukemmel cihazlar degiller. Farkli kitlelere hitap eden farkli cihazlar. Steam Deck'te prize bagli yasamadim aslinda. Guc tuketimi ASUS'da daha fazlaydi.

Birinin performansı da daha iyiydi aynı grafikleri alacağın Watt'a düşürebilirdin mesela.

Bence de. Switch konusuna deginmedim. Batarya ve prize bagli yasama sorunu sifir. Gercek bir el konsolu.

Zaten benim ARM mimarisini desteklediğimi bilen bilir olması gerekende bu ROG Ally ve Steam Deck gibi cihazlar hiçbir zaman mantıklı olmayacak lakin ikisinin de aynı şeyin laciverti olduğu gerçeği değişmez. ROG Ally, Switch V2 ise Steam Deck, Lite'dır.

Ben hissettim ROG Ally ile Elden Ring'de aldığın görselliği Steam Deck'de almayı denemeni tavsiye ederim.
Tavsiyen icin sag ol. Dedigini yaparsak FPS olarak Steam Deck daha kotu sonuclar verecek. Ben kendi acimdan batarya omrunu grafige tercih edecegimden benim icin onemli degil.
Birinin performansı da daha iyiydi aynı grafikleri alacağın Watt'a düşürebilirdin mesela.
Ben de fark etmedi. Hala Deck'in en az 1 saat altinda SoT'a sahip.
Bama kalirsa iki cihaz da esit. İkisini de Switch V1 olarak goruyorum.

Bama kalirsa iki cihaz da esit. İkisini de Switch V1 olarak goruyorum.

Arada ki farkı örnekleme bakımından bahsettim batarya konusunda değil. Ayrıca tekrar söylüyorum ROG Ally zaten bir güç canavarı lakin Bazzite'ın yaptığı watt optimizasyonunu denemeden yorumlamamanı tavsiye ediyorum. Ayrıca madem batarya önemli ASUS ROG Ally da bu bahsettiğimiz büyük yapımlar da watt kısıp grafikleri düşürsen Steam Deck gibi bir şey oluyor lakin sana 2 seçenek sunabiliyor istediğin zaman iyi grafikler istediğinde ise batarya ömrü. Ayrıca iki cihaz eşit diyorsun lakin başlıkta daha iyi dediğin gerçeği değişmiyor.

Ben de cihazların genel kullanım deneyiminden bahsediyordum. Bazzite'ın watt optimizasyonlarının fayda sağladığını zaten inkâr etmedim. Ancak bu durum ROG Ally'ı her senaryoda daha iyi yapmıyor. Steam Deck'in de donanım ve yazılımın birlikte optimize edilmesinden gelen avantajları mevcut.

Son olarak başlığa gelirsek; "daha iyi" ifadesi mutlak bir yargı değil, kullanım senaryosuna göre yapılmış bir değerlendirmeydi benim için. Eğer her kullanıcı için tek bir cihaz objektif olarak daha iyi olsaydı, bu iki cihaz hâlâ bu kadar sık karşılaştırılmazdı.

Avantajları sayabilir misin?

Avantajları sayabilir misin?
Bana kalırsa Steam Deck'in en büyük avantajı güç değil verimlilik. Daha uzun pil ömrü sunuyor temelde eşit watt değerlerinde. ROG Ally daha güçlü olabilir ama her zaman daha iyi anlamına gelmiyor. Kullanım amacına göre Steam Deck'in ciddi avantajları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…