Steam Deck oyun konsolu değildir

İyi de o konsollar da bir çeşit bilgisayar değil midir zaten? O zaman Nintendo da PlayStation da hepsi bilgisayar diyebiliriz. Onlar da oyun konsolu değildir, neticede UNIX benzeri bir yazılım barındırıyorlar. Her Windows gördüğünüze bilgisayar, görmediğinize oyun konsolu demek saçma. Çünkü doğru bir yaklaşım değil.

Bilgisayar kelimesi çok kapsamlı bir kavram. 3-5 tane boncuğu olan abaküs bile bilgisayar olarak nitelendiriliyor. Cep telefonları da, hesap makineleri de...

Vay konsol faşisti (!)

Şaka bir yana. Ciddi anlamda bir PC gibi. İçine Windows, çeşitli emülatörler ve programlar yüklenebiliyor. Konsol demek biraz garip olur.
Aslında kendisine ait bir klavyesi ve faresi falan olsa gayet tatli bir el bilgisayarı olabilirmiş. Belki klavye ve mouse portları vardir bilmiyorum, hiç ilgimi cekmiyor bu tarz şeyler.

Aslında kendisine ait bir klavyesi ve fareyi falan olsa gayet tatli bir el bilgisayarı olabilirmiş. Belki klavye ve mouse portları vardir bilmiyorum, hiç ilgimi cekmiyor bu tarz şeyler.
Steam Deck'e bir aparat bağlayarak (Dock gibi) klavye mouse bağlayabilirsin.

Aslında kendisine ait bir klavyesi ve fareyi falan olsa gayet tatli bir el bilgisayarı olabilirmiş. Belki klavye ve mouse portları vardir bilmiyorum, hiç ilgimi cekmiyor bu tarz şeyler.
Bence o konuda Legion GO 1 numara. Sağlı sollu joystickleri ayrılıyor, fare gibi kullanabiliyorsun falan.

Bağlantı istasyonu sayesinde bağlanabiliyor hocam. Aynı zamanda harici monitör de bağlanabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bilgisayar dediğimiz şey, içinde bir işletim sistemi (OS) bulunduran sistemlerdir. Ona bakarsanız PlayStation'lar da bir bilgisayardır çünkü içinde bir OS bulunur ve oyunu açar. Nintendolar vb. dahil.

İfadeler: 199
PS3 de bilgisayar mı oluyor? Zamanında bilgisayar yerine PS3 alınırdı. Eskiden bu cihaza Windows kurmak mümkündü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Android'de Linux tabanlı ama bundan hiç bahsetmiyoruz. Kendi özel platformu ve işletim sistemi var, asıl odak oyun oynama işlevine verilmiş. Oyun konsolu işte.

Android ile SteamOS'un durumu farklı. Android sadece Linux çekirdeğini kullanırken kendi kütüphanelerini kullanıyor. SteamOS ise GNU araçlarını kullanan bir Linux dağıtımı olan Arch Linux dağıtımını taban alarak geliştirilmiş bir dağıtım. Dibine kadar bir Linux dağıtımı anlayacağınız.

Zaten Xbox'ından PS'ine; Switch'inden Steam Deck'ine bütün cihazlar aslında bir bilgisayar. Sadece bunlar oyun için özelleştirildiğinden bunlara oyun konsolu diyoruz. İçindeki işletim sistemi cihazın amacını saptıramadığından Windows taşınabilir oyun cihazları da oyun konsoludur (bence).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…