Çözüldü Steam GigaFiber alt yapıda düşük indirme hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

evindal

Uzman
TurkNet GigaFiber internet kullanıyorum ama Steam'de bir türlü stabil bir indirme hızı olmuyor. Sürekli artıp azalıyor. Server değiştirdim indirme hızını sınırlandırdım ama hiçbir şekilde çare olmadı. Xbox, Ubisoft ve EA uygulamalarında hiçbir sıkıntı yok. Bir tek Steam'de oluyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-09 014433.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 172
  • Ekran görüntüsü 2024-12-09 014544.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 166
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@evindal, kapatmayı dene demek istemiştim, yazmayı unutmuşum uykulu uykulu. Onu kapatıp dene son kez sonra kabullen

Steam Topluluk’ta birisi o ayarı kapatınca %100 disk sorununu çözmüştü.
Aynı durumu yaşıyordum laptopumda. Pilde, güç tasarrufu modundayken tamamen aynı sorun oluyordu, EA’de hicbir problem olmuyordu bende de. Prize taktiğimda Steam 900 Mbps indiriyordu.

i7 12700H islemci, sen düşün. Güç tasarrufunda çalışsa da 12 tane fiziksel çiğdem var canavarda.

Ekran görüntüsüne bak, disk kullanımı %100 gözüküyor Şimdi fark ettim. Kurulum yapıyor arkada. SSD hizi yetişemiyor sanırım.

@evindal, evet. Yani muhtemelen. Steam oyun dosyalarını sıkıştırılmış olarak depoluyor sunucularında, indirirken aynı esnada kurulumunu yapıyor. Diğer servisler Steam kadar geniş oyun yelpazesine sahip olmadığı için kurulu olarak depoluyor ve yolluyor olabilir, bu durumda bilgisayarında ek işlem olmaz.

O zaman SSD değiştirsem ve PCI 4.0a geçiş yaparsam düzelir mi hocam?

Alttaki yöntemi dener misin? Write cache ayarının türkçesi yazma önbelleği gibi bir şeydir muhtemelen. İngilizce kullanıyorum ben maalesef.

Düzenleme: Türkçe kaynak buldum.

Eki Görüntüle 105728

Halihazırda böyleydi.
Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim ama ben durumu kabullendim çok da önemli değil gerçekten. Yine de çok sağ olun.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-09 050526.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 140
@evindal, kapatmayı dene demek istemiştim, yazmayı unutmuşum uykulu uykulu. Onu kapatıp dene son kez sonra kabullen

Steam Topluluk’ta birisi o ayarı kapatınca %100 disk sorununu çözmüştü.

Çözüm

Steam Topluluk'ta birisi o ayarı kapatınca %100 disk sorununu çözmüştü.

It's done. 13 GB RDR 2 indirdi 700 ortalamayla. Normalde çoktan 3 4 kere 0A düşerdi. Gerçekten çok teşekkür ederim hocam akşam akşam sizi de uğraştırdık ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…