Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

evindal

Uzman
TurkNet GigaFiber internet kullanıyorum ama Steam'de bir türlü stabil bir indirme hızı olmuyor. Sürekli artıp azalıyor. Server değiştirdim indirme hızını sınırlandırdım ama hiçbir şekilde çare olmadı. Xbox, Ubisoft ve EA uygulamalarında hiçbir sıkıntı yok. Bir tek Steam'de oluyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-09 014433.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-09 014433.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 171
  • Ekran görüntüsü 2024-12-09 014544.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-09 014544.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 165
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@evindal, kapatmayı dene demek istemiştim, yazmayı unutmuşum uykulu uykulu. Onu kapatıp dene son kez sonra kabullen :)

Steam Topluluk’ta birisi o ayarı kapatınca %100 disk sorununu çözmüştü.
TurkNet GigaFiber internet kullanıyorum ama Steam'de bir türlü stabil bir indirme hızı olmuyor. Sürekli artıp azalıyor. Server değiştirdim indirme hızını sınırlandırdım ama hiçbir şekilde çare olmadı. Xbox, Ubisoft ve EA uygulamalarında hiçbir sıkıntı yok. Bir tek Steam'de oluyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Herkeste öyle hiçbir zaman sabit alamazsın çünkü sonuşta serverlerde senin dışında birçok indirme oluyor İstanbul dışı server kullanabilirsin İstanbul serveri çok şişik ama yine işe yaracağına cok inanmıyorum.

Sabit alamamak sıkıntı değil de çoğu zaman indirme hızı sıfıra düşüyor o beni çok yoruyor ben zaten 1000 Mbps stabil indirsin demiyorum ama bir 400 500ü de stabil indirirsin yani. Epic bile stabil indiriyor ki herkes aşırı şikayetçi. Yurt dışı serveri yapmakta çare olmadı maalesef.

İndirme esnasında CPU kullanımını takip et. Steam indirirken decompression da yaptığı için bazen CPU darboğaza sebep olabiliyor.

Çözümü nedir hocam peki işlemcim yetersiz mi demek? 13100F.

Bende GigaFiber kullanıyorum böyle bir sorun yok, server kaynaklı değil donanım kaynaklı sorun yaşıyorsun gibi gözüküyor.

Steam'de aynı problemi ben de yaşıyorum. Epic Games'te indirme hızım stabil, daha iyi. Anlayamadım nedense.

Şu anda gördüğün gibi işlemcin tam kapasite çalışıyor. Hız yavaşladığında/durduğunda yine kontrol et. Hala %100'SE problem işlemci kaynaklı.

Hocam indirme hızı 0 olunca işlemci kullanımı da aynı şekilde düşüyor. Zaten işlemci kaynaklı bir sıkıntı olduğunu pek düşünmüyorum. EA de BF 5 indirmem 20 dakika falan sürüyor. Bunu yapan tek uygulama Steam. Bir tek geçen gün Marvel Rivals yüklerken sıkıntısız bir şekilde 5 dakika da yükledi.

Steam'de aynı problemi ben de yaşıyorum. Epic Games'te indirme hızım stabil, daha iyi. Anlayamadım nedense.

Aşırı derecede sinir bozucu bir şey. Koskoca Steam 1000 Mbps indirme hızı sağlayamayan serverlara sahip olamaz herhalde.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-09 041732.webp
    Ekran görüntüsü 2024-12-09 041732.webp
    60,6 KB · Görüntüleme: 126