Steam Linux indirme hızı düşük

Scheriff

Uzman
Herhangi bir Linux distrosu indirsem Steam indirme hızım hep düşük oluyor, bu yüzden Windows 11'e geri dönmüştüm ama aşırı kaynak tükettiği için Zorin OS'a tekrar şans vermeye karar verdim. Bugün yine indirdiğimde Steam indirme hızım düşüktü, internette gösterilenleri yaptım ama bir türlü düzelmiyor. Disk yazma hızlarım da normal TRIM problemi yok. Speedtest hızım 50 Mbps üzerinden 45 civarlarında. İndirme yerlerini İstanbul ve Ankara olarak denedim yine olmadı. Yardım edebilecek var mı?

Hocam bizim forumda şöyle bir rehber açılmış belki gözünüzden kaçmıştır. Konuyla alakalı bilgim yok ama belki işinize yarar diye attım.

Bunu yaptım, maalesef sonuç aynı .

SSD ve indirme hızı ne alaka demeyin sadece videoyu izleyin.

SSD ve indirme hızı ne alaka demeyin sadece videoyu izleyin.
Benim 8 yıllık Samsung 850 Pro bozuldu. Faturasını bulamadığım için garantiyede veremiyorum. Köşede duran bilgisayarıma takmıştım neredeyse hiç kullanmıyordum. Dual boot'tan kaynaklı linux mu bozdu bunu ?

Hiz 5 6 falan mi? Eger boyleyse Steam yavas degil siz Mb MB farki bilmiyorsunuz.

Yusuf Ipek en son dinlemeniz gereken insan falan hocam ve zswap her sistemde acik olmuyor. Title fazla clickbait.
Usemeyip izledim, baslik yine fazla clickbait fakat bunu ozetleyen yazi da yazacagim.
Hos acik olsa da swappiness ayariniz fullde degilse diske de aman aman yazma yapmiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…