cansux 56

Uzman
Steam'de bulunan 45 tane oyuna erişim engeli getirildiğine dair birkaç haber gördüm, bu doğru mu? Çünkü eğer erişim engeli gelmeye başladıysa platformda oyun kalmayacaktır; çoğunda cinsel içerik, şiddet, kan falan zaten bulunuyor. Ayrıca diyelim sahip olduğumuz bir oyuna erişim engeli gelirse, artık o oyunu oynayamıyor muyuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
POSTAL bu listedeymiş bazı kaynaklara göre, hayır yasaklanmış değil.

1787843804748.webp

Steam'de bulunan 45 tane oyuna erişim engeli getirildiğine dair birkaç haber gördüm, bu doğru mu? Çünkü eğer erişim engeli gelmeye başladıysa platformda oyun kalmayacaktır; çoğunda cinsel içerik, şiddet, kan falan zaten bulunuyor. Ayrıca diyelim sahip olduğumuz bir oyuna erişim engeli gelirse, artık o oyunu oynayamıyor muyuz?

Yok öyle bir şey, imkansız yani Steam buna izin vermez.

Daha yeni yasak geldiği için hemen görünmez kılınmıyor.
Discord ve Roblox'a yasak geldiği vakit geldiği gibi girememeye başlamıştım. Ayrıca Steam'da yasaklanmış olsa direkt aratma sayfasında çıkmasını gizleyebiliyorlar.
Tell Me Why adlı oyun direkt Türkiye'de görünümünü gizlemişti oyunun ve aramalarda çıkmıyordu, steam sayfasına girdiğinde Türkiye'den erişilemez yazıyordu. (Düzenleme: Hala öyleymiş)

Daha yeni yasak geldiği için hemen görünmez kılınmıyor.

Ve bazı bilgilere göre 2023'te de birkaç oyuna yasak gelmesine rağmen Steam kaldırmamış.

Çünkü gerçekten korkutucu mesela her oyunda sıkıntılı şeyler bulup yasaklamalarından endişe ediuorum TLOU da bile LGBT var mesela önemli olan biz onu satın aldıysak ve o oyuna erişim engeli gelirse indirmeye ve oynamaya devam edip edemeyeceğimiz.

Yok öyle bir şey, imkansız yani Steam buna izin vermez.
Bunun İngilizcesini destek ekibine gönderdim.

Merhaba sevgili Steam Destek ekibi, Türkiye'de yaşıyorum ve hükümetimiz bazen mahkeme kararlarıyla belirli oyunlara erişim kısıtlamaları getirebiliyor. Örneğin, Steam üzerinden bir oyun satın aldığımızı ve ilerleyen bir tarihte bu oyuna Türkiye'de erişim kısıtlaması getirildiğini varsayalım. Bu durumda oyunu oynamaya, indirmeye ve diğer tüm özelliklerini kullanmaya devam edebilir miyiz? Yoksa oyunu indirmemiz ve oynamamız doğrudan engellenir mi ve oyun Steam hesabımızdan kaldırılır mı? Yardımınız için teşekkür ederim.

Discord ve Roblox'a yasak geldiği vakit geldiği gibi girememeye başlamıştım. Ayrıca Steam'da yasaklanmış olsa direkt aratma sayfasında çıkmasını gizleyebiliyorlar.
Tell Me Why adlı oyun direkt Türkiye'de görünümünü gizlemişti oyunun ve aramalarda çıkmıyordu, steam sayfasına girdiğinde Türkiye'den erişilemez yazıyordu. (Düzenleme: Hala öyleymiş)
Dediğiniz oyun, bildiğim kadarıyla kendileri kapatmış. Türkiye'de mesela Wolfteam Classic çıkınca Steam'den giremiyorduk, aynı hatayı veriyordu.

Dediğiniz oyun, bildiğim kadarıyla kendileri kapatmış. Türkiye'de mesela Wolfteam Classic çıkınca Steam'den giremiyorduk, aynı hatayı veriyordu.
Evet, ben de öyle dedim zaten. Eğer yasaklanmış olsaydı direkt bunun gibi olurdu. Ülkenizden erişilemiyor derdi.

Çünkü gerçekten korkutucu mesela her oyunda sıkıntılı şeyler bulup yasaklamalarından endişe ediuorum TLOU da bile LGBT var mesela önemli olan biz onu satın aldıysak ve o oyuna erişim engeli gelirse indirmeye ve oynamaya devam edip edemeyeceğimiz.

Bunun ingilizcesini destek ekibine gönderdim.

Merhaba sevgili Steam destek ekibi, Türkiye'de yaşıyorum ve hükümetimiz bazen mahkeme kararlarıyla belirli oyunlara erişim kısıtlamaları getirebiliyor. Örneğin, Steam üzerinden bir oyun satın aldığımızı ve ilerleyen bir tarihte bu oyuna Türkiye'de erişim kısıtlaması getirildiğini varsayalım. Bu durumda oyunu oynamaya, indirmeye ve diğer tüm özelliklerini kullanmaya devam edebilir miyiz? Yoksa oyunu indirmemiz ve oynamamız doğrudan engellenir mi ve oyun Steam hesabımızdan kaldırılır mı? Yardımınız için teşekkür ederim.

1787844288788.webp

Şu mesajı bekliyoruz baba.