Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HsynAdgzl35

Çalışkan
Selam arkadaşlar. 1000 Mbps internet sahibiyim. Steam'den oyun indirirken ağ hızım 150-250 Mbps arası yükseliyor, sonra birden 0'a düşüyor. Bir müddet 0'da durup sonra tekrar yükseliyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı, ne yapabilirim?

1760519176113.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İndirme sorunsuz şekilde devam edip bitiyorsa sorun yok. Steam indirme yaptıkça aynı zamanda kurulum da yapar, o an ise indirme yapmaz.
Türknet in gigafiber modemini kullanıyorum.

Hocam sifira indiginde muhtemelen indirdigi dosyalarla ilgili kurulum vs. yapiyordur normal yani anormal bir durum yok.
Anladım hocam. Peki sosyal medyada bazı arkadaşlar 1000 mbps internet kullanıyorum, 100 gb oyunu 10 dakkada indiriyorum felan diyor. Nasıl mümkün olabilir peki bu durumda? İndirdiğim oyun 60 gb, bu hızın yükselip düşmesiyle ortalama 1 saatte indirdi.

Disk, indirme yaptığın sunucu, bağlanma şeklin bunları etkiler. @HsynAdgzl35

Grafiğe baktığın zaman bu durumu anlayabilirsin. Disk kullanımın yükseldiği zaman indirme hızında aynı zamanda yükselmiş. Büyük ihtimalle Sata SSD kullanıyorsun.
Bu durumda ssd olarak ne kullanmam lazım? Elimdeki ssd “Kingston SNV3S/2000G 2tb 6000/5000MB/ S M.2 Nvme SSD”. Bu ssd kötü mü?

Bu durumda SSD olarak ne kullanmam lazım? Elimdeki SSD “Kingston SNV3S/2000G 2TB 6000/5000MB/ S M.2 NVMe SSD”. Bu SSD kötü mü?

Elindeki yeterli ise sırf indirmede nefesi kesiliyor diye SSD değiştirmene gerek yok. Ama bütçen ve slot varsa Kioxia Exceria Heatsink modelini alabilirsin.

Türknet in gigafiber modemini kullanıyorum.

Anladım hocam. Peki sosyal medyada bazı arkadaşlar 1000 mbps internet kullanıyorum, 100 gb oyunu 10 dakkada indiriyorum felan diyor. Nasıl mümkün olabilir peki bu durumda? İndirdiğim oyun 60 gb, bu hızın yükselip düşmesiyle ortalama 1 saatte indirdi.
Hocam o durum oyundan oyuna degisir mesela bazi oyunlarin indirmesi 30 gb ama oyun boyutu 50 gb olur, bazilarininsa indirmesi 50 gb kendisi de 50 gb boyutunda olur, bahsedilen oyunun ne olduguna da bakmak lazim. Extra olarak ssd okuma ve yazma hizi da bunu kisaltir veya uzatir tabiki.