İbrahim haskoğlu diye bilinen bir şahıs yüzünden CS2 ve Steam'e BTK tarafından inceleme başlatılmış. Büyük ihtimalle erişim engeli gelecek gibi görünüyor oyunlardaki lootbox sistemini kumar olarak nitelendirdiği için.
Şu Discord panel ve yasa dışı işleri konusunda haskoloğlunu sevmiştim fakat şaşırtmadı. Kendisi ülkemizin zararına işler yapmaya devam ediyor, acaba hiç düşünmedi mi bu lootbox sistemi neden diğer ülkelerde yasak değil?
İbrahim haskoğlu diye bilinen bir şahıs yüzünden CS2 ve Steam'e BTK tarafından inceleme başlatılmış. Büyük ihtimalle erişim engeli gelecek gibi görünüyor oyunlardaki lootbox sistemini kumar olarak nitelendirdiği için.
Konuyu abarttıklarını düşünüyorum. Bence kesinlikle gelmeyecek. Burası Türkiye, sürekli saçma ve gereksiz olan dava ve incelemeler açılır, ama tüm katil, tecavüzcü, sokakta başımızın belası yankesiciler dışarıda kalır.
Direkt Discord olayını başlatan oydu. Bakın kötü yaptı demiyorum ancak yazım dili yanlış. Hâlâ yanlış. Oyunu vs örnek gösteriyor.
Desene kardeşim Steam'den kasa için anahtar alırken KDV + vergi ödüyor insanlar yani LEGAL. Üstüne açtıkları kasanın parasını eline alamıyorlar Steam üzerinden. Steam'in kendi ekonomisi içinden kullanıyorlar diye.
Steam dışında sitelerden paraya çevirebiliriz evet ancak bu Steam'e göre bile İLLEGAL. Siteleri yasaklasınlar umrumda değil ama burada dümdüz yanlış bir dil ve habercilik var.
Eleştiri kanallarına gün doğdu, önce derler ki yasağa karşıyız, sonra derler ki yasak çok mantıklı hiç bitmesin, bu yasaktan 1 sene sonrada derler ki ya bakın zamanında steam bile yasaklanmıştı. Lütfen şu youtubedaki eleştiri kanallarını izlemeyin.