AliCan AKGÜN

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Elimde SteelSeries Arena 9 marka hoparlörler var, çalışmasından çok memnunum. Her ne kadar bas biraz az kalsa da ev için yeterli, oyun için de yeterli ki ben zaten oyun için kullanıyorum. Surround 5+1 vermesi çok güzel. Gelelim soruma:

Bu cihaz, bas kutusunun arka kablolarından kendi içerisindeki amfi ile PC'ye Type-C / USB kablosu ile bağlanıyor. Bu bağlantı türü anakartta, anakart modeli fark etmeksizin ses yongasını/ses kartını kullanmıyor galiba, mantıken kullanmaması lazım. Sorum bu:

Kullanıyor mu, kullanmıyor mu? Eğer kullanmıyorsa optik çıkış ile anakartıma bağlamak istiyorum. Anakart modelim MSI Prestige X570 Creation. Anakartın ses yongası daha iyidir tahminimce. Yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba. Elimde SteelSeries Arena 9 marka hoparlörler var, çalışmasından çok memnunum. Her ne kadar bas biraz az kalsa da ev için yeterli, oyun için de yeterli ki ben zaten oyun için kullanıyorum. Surround 5+1 vermesi çok güzel. Gelelim soruma:

Bu cihaz, bas kutusunun arka kablolarından kendi içerisindeki amfi ile PC'ye Type-C / USB kablosu ile bağlanıyor. Bu bağlantı türü anakartta, anakart modeli fark etmeksizin ses yongasını/ses kartını kullanmıyor galiba, mantıken kullanmaması lazım. Sorum bu:

Kullanıyor mu, kullanmıyor mu? Eğer kullanmıyorsa optik çıkış ile anakartıma bağlamak istiyorum. Anakart modelim MSI Prestige X570 Creation. Anakartın ses yongası daha iyidir tahminimce. Yorumlarınızı bekliyorum.
SteelSeries Arena 9 hoparlörleri Type-C/USB bağlantısı ile bilgisayarınıza bağladığınızda, hoparlörlerin kendi entegre amplifikatörünü ve ses işleme birimlerini kullanarak ses çıkışı sağlıyor. Bu durumda, anakartınızdaki ses yongası kullanılmaz. Yani:

• USB Bağlantısı: Hoparlörler kendi amplifikatörleri ve ses işleme birimleri ile çalışır.
  • Anakart Ses Yongası: Bu bağlantı ile devre dışı kalır, dolayısıyla anakartınızın ses yongasını kullanmaz.

Eğer anakartınızdaki ses yongasını kullanmak isterseniz, hoparlörlerinizi optik çıkış ile bağlayabilirsiniz. Bu sayede daha kaliteli ses almanız mümkün olabilir. Yapmanız gerekenler:

1. Optik Kablosu Temin Edin: Uygun bir optik ses kablosu satın alın.
2. Bağlantıyı Yapın:
- Hoparlörünüzün optik girişine kabloyu bağlayın.
- Anakartınızdaki optik çıkışı bulun ve kabloyu buraya bağlayın.
3. Ses Ayarlarını Yapın:
- Bilgisayarınızın ses ayarlarından çıkış cihazınızı optik çıkış olarak seçin.

Bu şekilde, anakartınızdaki ses yongasını kullanarak daha iyi ses deneyimi elde edebilirsiniz.