Stoacı bir yaşam sürüyorum. Bu hayatımdan memnunum. Farklı bir hayatım olsaydı ondan da memnun olurdum.
Güzelmiş.

Stoacı bir yaşam sürüyorum. Bu hayatımdan memnunum. Farklı bir hayatım olsaydı ondan da memnun olurdum.
Biraz özetleyecek olursak Stoaciligi sizden okuyalım?

Hayır memnun olmadığım bir hayattayım. 0 gençlik yaşadım en çok koyan bu.
Şu anki hayatınız nasıl?

Son düzenleme:
Stoacılığı benden değil de Marcus Aurelius, Seneca, Epiktetos'tan okursanız çok daha faydalı olur sizin için. Gerçi direkt onları okumak biraz kafa karışıklığı yapabilir bu yüzden benim başlangıç önerim şu kitap: Güzel Yaşam Kılavuzu – Antik Stoacı Sevinç Sanatı daha sonra Marcus Aurelius, Seneca, Epiktetos okuyun.
Peki sağolun. Benim birkaç gündür aklımı kurcalayan ve merak ettiğim başka sorular var da. Merakımdan ötürü Epstein olaylarinin detaylarını merak ettim ancak işin psikolojiye varan şu kısımlarından sizden bilgi almak isterim.
Pedofililik ve ileri derecede çocuk seviciliği doğuştan mı geliyor? İnsanda pedofililik nasıl oluşuyor? Doğuştan ise pedofili olan herkes suçlu sayılabilir mi ya da suçlu olmaya aday mı? Epstein gibi insanlar ve ona çanak tutan, adada adı geçen diğer ünlüler nasıl bu kadar ileri gidebiliyor?
Pedofililigin tedavisi var mı mesela? Epstein Adası suclularinin olaylarını bu sorularıma temas ederek açıklama ve ayrıca bu sorularımı cevaplandirirsaniz sevinirim. Bu işin psikolojik ve bilimsel boyutu kafamı son derece kurcaladı da.