Su teması sonrası bozulan laptopla ne yapılır?

Eleutherios

Uzman
Merhaba.

Mayıs ayında laptopumun klavyesine ciddi miktarda sıvı döküldü ve cihaz bozuldu. Birçok servise gösterdim, işlemci kısa devre yaptığı için mecburen anakartın değişmesi gerektiğini söylediler. Anakart fiyatlarına baktığımda Amazon, eBay gibi sitelerde "Used - Very good" kondisyonundakiler bile 1.000 dolara satılıyor. Lenovo'nun kendi sitesinde ise yenisi 1.900 dolar falan. İşin kötüsü, ben bu laptopu Azerbaycan'da zaten 1.800 dolara almıştım.

Cihazım Legion 7I gen 10 (Intel 255hx, RTX 5060, 32 GB RAM, 1 TB SSD, OLED ekran). Şanslıysam şu an elimde para edebilecek sağlam 32 GB RAM, 1 TB SSD ve OLED ekran var, klavyenin sağlam kaldığına pek inancım yok. Şu an en kısa sürede yeni bir bilgisayara ihtiyacım var ama bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim. Sizce bu sağlam parçaları elimden çıkarıp tamamen yeni bir laptop için para mı biriktireyim, yoksa yurt dışından ikinci el anakart getirtmeye mi odaklanayım? Ya da 16 GB RAM'li daha ucuz bir cihaz alıp elimdeki RAM'lerden birini ona takıp diğer parçaları satsam daha mı mantıklı olur?

Teşekkürler.

32 GB RAM, 1 TB SSD ve OLED ekran var,
Bunları satıp yeni bir laptop bakmak daha mantıklı gibi duruyor. Üstüne biraz eklemek gerekiyor ve bütçe ekran kartsız laptopa doğru gidiyor (APU ya da iGPU'luya) Farklı türde yaşanmışlığı var. Anakart parası sıfır bilgisayar parasıydı bende zararına satmıştım.

Onarım maliyetleri resmen sıfır fiyatlara dayanmış durumda, mali olarak bir çıkmaz olmuş için sizin. Bu aşamada varabileceğimiz eylem planı; öncelikle yurt dışından ikinci el bir anakartı 1.000 dolar ya da üzerinde bir fiyatla getirtmek, satın almayı geçtim gümrük ve kargo masrafları ya da taşınma konusundaki riskler nedeniyle ölü bir yatırım.

Zararı telafi etmek adına eldeki parçalar elden çıkarılabilir. Üstüne bütçe ekleyerek yeni cihaza geçiş yapılabilir. En mantıklı opsiyon bu gibi görünüyor.

Eldeki parçaları satıp yeni bir cihaza geçmek mantıklı, maalesef çoğu yerde tamir fiyatları çok pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…