Merhaba.
Mayıs ayında laptopumun klavyesine ciddi miktarda sıvı döküldü ve cihaz bozuldu. Birçok servise gösterdim, işlemci kısa devre yaptığı için mecburen anakartın değişmesi gerektiğini söylediler. Anakart fiyatlarına baktığımda Amazon, eBay gibi sitelerde "Used - Very good" kondisyonundakiler bile 1.000 dolara satılıyor. Lenovo'nun kendi sitesinde ise yenisi 1.900 dolar falan. İşin kötüsü, ben bu laptopu Azerbaycan'da zaten 1.800 dolara almıştım.
Cihazım Legion 7I gen 10 (Intel 255hx, RTX 5060, 32 GB RAM, 1 TB SSD, OLED ekran). Şanslıysam şu an elimde para edebilecek sağlam 32 GB RAM, 1 TB SSD ve OLED ekran var, klavyenin sağlam kaldığına pek inancım yok. Şu an en kısa sürede yeni bir bilgisayara ihtiyacım var ama bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğime karar veremedim. Sizce bu sağlam parçaları elimden çıkarıp tamamen yeni bir laptop için para mı biriktireyim, yoksa yurt dışından ikinci el anakart getirtmeye mi odaklanayım? Ya da 16 GB RAM'li daha ucuz bir cihaz alıp elimdeki RAM'lerden birini ona takıp diğer parçaları satsam daha mı mantıklı olur?
Teşekkürler.