Ceza almamışsın. Disiplin kuruluna gitmek suçlu olduğun anlamına gelmez. Gidersin derdini anlatırsın tamam bir daha şikayet duymayayım derler tamam dersin çıkarsın. En kötü ihtimalle ceza alsan bile cezayı işlemezler "bir daha yaparsan işleriz ha" derler o kadar. Kanıtlı suç işleyen dışında ya da adı çıkmış dokuza inmez sekize kişilerden değilseniz korkmanıza gerek yok.

Bir dönem uyguladığım taktik vardı. Disiplin yiyordum, sana kağıt imzalatmaları gerekiyor. Eğer hocalar zorluk çıkartıyorsa sana, gıcık olduysan kağıtları imzalamama hakkını kullanabilirsin.

Sicil konusunda da, yıl sonu disiplin kurulu toplanıyor. Kimin hangi ceza siciline işlesin işlemesin kararı veriliyor. Eğer yıl içerisinde iyi durursan, sicilinden silerler. Ağır bir ceza yemediğin sürece sicilinle uğraşmazlar. Siciline işlenmesi için kağıt dolduracaklar, senin imzaladığın kağıdı bulacaklar, hepsini tek çatı altında toplayıp gönderecekler. Geçmiş olsun şimdiden

Sınıfı belirttim. Şikayet sebepleri farklı. Kimisine küfür, kimisine eşya atma falan diyorlar. Fakat beni ne diye şikayet ettiklerini anlamadım. Ekstradan, şikayetçi olan kişilerde arkadaşıma fiziksel şiddette bulunmuş ve bunun sonucunda arkadaşım yaralanmış.
Darp raporu alın. Yaralandığı yerde güvenlik kamerası varsa onların incelenmesini isteyin. Ergen zorbası böyle bir şey. Bu tarz kişilerle arkadaşlık kurma. Ailene durumu anlatabilirsin.

Darp raporu alın. Yaralandığı yerde güvenlik kamerası varsa onların incelenmesini isteyin. Ergen zorbası böyle bir şey. Bu tarz kişilerle arkadaşlık kurma. Ailene durumu anlatabilirsin.
Sınıfın içinde olduğu için kamera kaydı yok. Bir de ben değil, arkadaşıma yaptılar.

Son düzenleme:
Daha yeni mezunum ve disiplin diye bir olay yok, eğer gerçekten bir kıza tecavüz etmediysen yok. Okul değiştirtecek kadar büyük bir olay yoksa hiçbir şey yapamazlar, bana da sözde "kınama" vermişlerdi ama hiçbir şey olmadı. Hocaların tuttukları tutanak da boş bir şey, bir çocuğun Türkçe kitabı kadar kalın tutanak kağıdı vardı, kendi isteğiyle ayrılıp inşaata girdi. Ortada taciz/tecavüz okula ciddi şekilde zarar verme gibi bir şey yoksa vermiyorlar.

Liseye yeni başloadığında rehber hocası sınıfa geldiğinde ortaokulda sizi kandırmışlar, disiplin yok orada diyip gülmüştü. Ancak lisede gerçekten var sanırsam.

Disiplin kururu karar verdi arkadaşlar. Ben herhangi bir ceza almadım, sicilime geçecek bir şey yok. Dün yazılı ifademi verdim, davranışları tekrarlamayacağımı, tekrarlarsam alacağım cezayı kabul ettiğime dair kağıt doldurdum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Disiplin kururu karar verdi arkadaşlar. Ben herhangi bir ceza almadım, sicilime geçecek bir şey yok. Dün yazılı ifademi verdim, davranışları tekrarlamayacağımı, tekrarlarsam alacağım cezayı kabul ettiğime dair kağıt doldurdum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

O kağıt şimdi 1 hafta hocanın dolabında duracak sonraki hafta çöp kovasına. Çoğu imzalatılan kağıt resmiyete geçmez. Sadece korkutmak için yaparlar. Kağıt imzalamakla ceza alınsaydı benim cezalarım İzmir'den Iğdır'a yol olurdu. Lise hayatımı 0 disiplin cezası ile bitirdim.