Karakurt5877

Başarılı
Bizim eve geldiğinden beri hep versele laga prestıge paraket yemi kullandım ama gerçekten çok pahalılaşmış. Aynı klasmanda daha ucuz parakente yem öneriniz var mı?
Kullandığım yem:

1738962271722.webp

Eurogold'un ürünlerine bakabilirsiniz fakat bu tarz bir beslemenin ilerleyen zamanlarda sorun olacağını da söyleyeyim. Pelet yeme alıştırmayı deneyin ve gün içi taze meyve veya sebzeyi eksik etmeyin.
(Avokado, meyvelerin çekirdekleri, mantar, soğan, çiğ patates, yerfıstığı kabuğu, domates yaprağı veya sapı, kuşkonmaz, pişmemiş fasulye veya bezelye türü gıdaların tümü, hurma gibi meyve veya sebzeler kuşlar için toksindir. Asla vermemeniz gerekir.)

Eurogold'un ürünlerine bakabilirsiniz fakat bu tarz bir beslemenin ilerleyen zamanlarda sorun olacağını da söyleyeyim. Pelet yeme alıştırmayı deneyin ve gün içi taze meyve veya sebzeyi eksik etmeyin.
(Avokado, meyvelerin çekirdekleri, mantar, soğan, çiğ patates, yerfıstığı kabuğu, domates yaprağı veya sapı, kuşkonmaz, pişmemiş fasulye veya bezelye türü gıdaların tümü, hurma gibi meyve veya sebzeler kuşlar için toksindir. Asla vermemeniz gerekir.)

Genelde her gün maydanoz sapı ve elmanın içini yiyor. Neden parakente yem yememeli sizce veya sürekli palet yem vermek zarar vermez mi?
2. olarak ise vitaminli ve ballı yemler zararlı diye duymuştum.

Satın alıp vermiş olduğunuz yemler bol miktarda tohum ve çekirdek içeriyor. Bunların tamamı yağlı besinler. Biz nasıl ki her gün fast food tüketmemeliyiz. Kuşlar ve diğer hayvanlar için de durum aynı. Ki eğer incelerseniz bazı tohumları diğerlerinden fazla tükettiğini görürsünüz. Yağlı tohumlar başta karaciğer yağlanması gibi birçok hastalığa davet çıkarabilir ilerleyen yıllarda. Genel olarak doğasında bu kadar az hareket etmedikleri için sürekli yağlı tohumlar yenmesi çok sıkıntılı. Eğer erkekse çok azgın olabilir ve seksüel aktiviteleri çok artabilir. Kuşların iç organları birbirine çok yakın ve bizim gibi dışarı çıkan bir penisleri yok. Seksüel aktivite çok arttığında testislerinde büyüme olabiliyor ve bu ciğerlerine baskı yaptığı için üst solunum rahatsızlıkları yaşanabiliyor.
Daha bunun gibi birçok şey söyleyebilirim. Pelet yemler optimal olarak bir kuşun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik üretilen yemler. İçerisinde meyve, protein gibi zengin besinler var. Sürekli pelet yem vermen bir sorun yaratmaz çok yararlı olur ama pelet yeme alıştırmak gerçekten kolay bir süreç değil. Daha az yağlı olduğu için yıllarca tohum yem yemeye alışan kuşlar çok direniyor. Fakat her ne olursa olsun gün içi sebze ve meyve ile kuşun diyetini zenginleştirmeniz gerekiyor.
Vitaminli ve ballı yemler konusunda da şunları söyleyeyim. Sağlıklı bir kuşa ekstra vitamin takviyesi vermeniz doğru değil. Şeker de zaten toksik kuşlar için. Ballı krakerlerden uzak durun. Ülkemizde kuştan anlayan veteriner sayısı çok ama çok az. İstanbul'da benim bildiğim sadece Florya'da var.
Daha 1 aylık muhabbet kuşumun ayağının kırılmasına karşılık yakınımda gittiğim veteriner vitamin vermişti. :D Üstüne bir de yanına eş al belki o zaman daha az hareket eder demişti. Hata üzerine hata. Bunları duyacağımı bilmeme rağmen vicdanım el vermediği için veterinere gitmiştim.
Bu konularda en iyi yerlere gittim. Çok da para verdim. Siz yine benim dediklerime de bakmayın kendiniz iyice araştırın. Benim tavsiyem bu yönde.