Doğduğundan beri kafeste olan, vahşi hayattan haberi olmayan kuşa özgürlüğüne kavuştu diyor. Kaç defa kuş baktın? Kuşu birisi bulamazsa 1-2 güne vefatını verecek. O da iyi ihtimal yırtıcı kuş familyasına denk gelse 1 dakika bile hayatta kalma ihtimali yok gelmiş özgürlüğüne kavuştu diyor. Kuş dışarı ortamdaydı da zorla kafese konmadı, o kuş hep kafesteydi.
@THE KEROXEA gibi düzgün ve açıklayıcı bir dille de bunu ifade edebilirdin. Ama bu senin gibi birisi için normal bir davranış. Ayrıca bi' mesajını beğenmedim diye 4 mesaja beğenmedim spami atmana gerek yoktu. Toksikliğini her zaman belli ediyorsun. Bunu kötü bir söylem algılama, yarın bir gün kabak senin başında patlar. Toksiklik yapmak yerine insanlarla daha iyi iletişim kurabileceğini düşünüyorum. Yaşını da 72 girmişsin bi' de.

Benim de papağanım kaçmıştı hocam, gerçekten çok üzücü durum ama hiç acımamıştım. Ulan! Ekmek elden su gölden canın isteyince kafanı eğiyorsun seviyoruz kaçıp nereye gidiyorsun eşoğlueşek. Benimki kaçtığında hava yağmurluydu bir de sabahı bile görememiştir.

Kedinin midesinde özgür dediğin gibi.

Hayvanı kafeste tutsak etmek hayvan sevgisi mi?

Evet, hayvan sevgisidir. Bu konularda en sevmediğim şey antropomorfizm içeren romantize yılış yılış yaklaşımlar. Evi kafestir, sen çıkarsan tüneğinde uyumak için kafesine kendisi geri girer. Domestik hayvan kavramından bihabersin anlaşılan. Nedir bu arkadaşlar kısaca tanıtayım.

domestik hayvan: insanlar tarafından birçok nesil boyunca seçilerek evcilleştirilmiş hayvandır. Bu süreçte davranışları, üremesi ve bazen fiziksel özellikleri değişmiştir. İnsanlarla yaşamaya ve insan bakımına uyum sağlamışlardır.

• Örnekler: Köpek, kedi, koyun, keçi, sığır, tavuk, at, sultan papağanı.

Üstte tanımını verdik. Bu arkadaşların bazılarının doğada yaşayanları veya yabani ataları var fakat onlar domestik sayılmazlar tanım gereği. Direkt vahşi hayvandır. Sen şimdi 250-300 sene önceki atası bile domestik olan bir hayvandan vahşi hayvan performansı bekleyip "özgürlüğüne kavuştu" diyecek kadar konudan uzak ve umursamaz birisin. Çeşitli üyelerden aldığın tepki zaten durumu yeterince açıklıyor.

Kuş elimdeydi, birden kapı açılınca 5 m uçarak kapıdan çıkıp kaçtı. Arkasından gittik, tutmaya çalıştık; kafama kondu ama bundan sonrası tamamen boş. Bir veda bile etmeden Turbo takmışçasına uçtu gitti. Bir anda kayboldu. 2 saatlik öğle sıcağında arayış + son bir umut şansı arasında da boş.

Daha önceki sefer kaçtığında (eleğin ucundan bir şekilde kaçmıştı) kapının yakınında bekliyordu, geri gelmişti. Artık tesellim yok.

O kadar kuş arasından en evcili ve tek konuşan buydu. Canım sıkıldı, sanırım gece düşünmekten uyuyamayacağım.

Benim de aynı türden kuşum kaçmıştı.
1 hafta sonra yakaladım.
Kuş dışarıyı bilmediği için fazla uzaklaşmaz
Çok korktuğu için hiç ses çıkarmaz
Ağaçların en yüksek dallarına konar

Ben şöyle yakaladım.
İlk önce direk kuşa yaklaştım ve ürktüğü için benden bile kaçtı.
Kuşun sesini duyarsanız.
Kafesi veya yem kabını alıp kuşa öyle yaklaşın ve kuşu ürkütmeyin
Bunun dışında yapabileceğiniz etrafı aramak ve dinlemek.