Bütçe
45000

balistis

Uzman
Arkadaşlar bu hazır kasa hakkında birkaç sorum var donanım kısmında çok iyi değilim yardım edebilirseniz sevinirim.
  1. İleride RAM, işlemci geliştirmeye açık bir model mi?
  2. Oyun oynayıp backend yazılım yapıyorum biraz da amatör Stable Diffusion kullanıyorum. Oyun ve yazılım için yeteceğini düşünüyorum ama yapay zeka kısmından emin olamadım ne düşünüyorsunuz?
  3. Başlangıçta FHD sonrasında 2K olarak kullanmak istiyorum yeterli bir sistem mi?
  4. Daha rahat edebilmek için yükseltmeyi önerdiğiniz parça var mı (soğutma, PSU vs)? 45K'ya kadar çıkabilirim.
45k civarı hazır sistemler için de öneriye açığım şimdiden teşekküre ederim.

Arkadaşlar bu hazır kasa hakkında birkaç sorum var donanım kısmında çok iyi değilim yardım edebilirseniz sevinirim.
  1. İleride RAM, işlemci geliştirmeye açık bir model mi?
  2. Oyun oynayıp backend yazılım yapıyorum biraz da amatör Stable Diffusion kullanıyorum. Oyun ve yazılım için yeteceğini düşünüyorum ama yapay zeka kısmından emin olamadım ne düşünüyorsunuz?
  3. Başlangıçta FHD sonrasında 2K olarak kullanmak istiyorum yeterli bir sistem mi?
  4. Daha rahat edebilmek için yükseltmeyi önerdiğiniz parça var mı (soğutma, PSU vs)? 45K'ya kadar çıkabilirim.
45k civarı hazır sistemler için de öneriye açığım şimdiden teşekküre ederim.
Anakartın kesinlikle B650'ye çıkartılması lazım.

Anakartı Asus Prime B650M-K yapman yeterli. Birde 1k civarına hava soğutucu alırsın ayrı olarak.

Hocam anakartın yükseltilmesi lazım o biraz sorun çıkartabilir onun dışında güzel sistemdir, işinizi hayli hayli görür.
Birde depolama yükseltilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Şahsen bana 512 GB yetmiyor.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. haklısınız mutlaka anakart yükseltip soğutucu ve depolama alanı da ekleyeceğim.

Aklıma şu anda tek takılan Galax ekran kartı. İnternette banchmark testlerini bulamadım muhtemelen çok ısınıp ses çıkaran bir kart diye tahmin ediyorum. Sizce ASUS'ya da MSI marka bir kart baksam daha mı sağlıklı olur?

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. haklısınız mutlaka anakart yükseltip soğutucu ve depolama alanı da ekleyeceğim.

Aklıma şu anda tek takılan Galax ekran kartı. İnternette banchmark testlerini bulamadım muhtemelen çok ısınıp ses çıkaran bir kart diye tahmin ediyorum. Sizce ASUS'ya da MSI marka bir kart baksam daha mı sağlıklı olur?
Galax > Gigabyte, MSI

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Haklısınız mutlaka anakart yükseltip soğutucu ve depolama alanı da ekleyeceğim.

Bu sistemi kullanıyorum ekran kartında 68-70 derece üstünü görmek zor soğutması güzel sayılabilir.