Superbox 5G performansı nasıl arttırılır?

mmaydin0144 3

Uzman
Herkese merhaba,

Superbox 5G abonesiyim, şu an yaylalık bir bölgeye geldim ilk başlarda N78 bandında çok yüksek hızlar alabiliyordum, sonra hava kötüleşti fırtına çıktı ortalığı sel bastı falan sonra modem sürekli N78'ten N3 bandına düşüyor ve dBm değerleri kötüleşiyor. Müşteri hizmetlerini aradım SIM kartı söküp takın falan diyor yaptım ama bazen N78'e geçiyor bazen N3'e bazen komple düşüyor hat. Buralarda altyapı yok herkes 4.5G Superbox kullandığından yoğunluk aşırı fazla 4.5G bandından da umut yok, ne yapabilirim önceden böyle bir sorun yoktu. Başka adrese gidip denedim çok rahat çekiyor bir sıkıntı yok. Ama benim oturduğum yerde bir sıkıntı oluştu galiba müşteri hizmetlerine ne demem lazım ki çözsünler sorunu.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Routerde olmaz sanırsam. Baz istasyonunun fiziksel konumunu biliyorsanız o cepheye veya o yöne doğru tutmaya çalışın kutuyu.

Baz istasyonu zaten çok yakın bize N78 bandında -70 dBm ama N3'e düştüğünde -101 dBm'lere geriliyor.

Baz istasyonu zaten çok yakın bize N78 bandında -70 dBm ama N3'e düştüğünde -101 dBm'lere geriliyor.
Türkiye'de sadece 800 MHz ve 3.5 GHz frekansları var. N78'de gürültü daha az olmasına rağmen N3'e düşmesini çözemedim. Baz istasyonları yatay olarak yayın yapar, dibindeyseniz çekmemesi olası. Routeri yüksekliğini arttırmayı deneyebilirsiniz ancak frekans kitleyemezsiniz sanırsam.

Fırtınadan sonra böyle oldu, haberlere çıkmıştır zaten Adana-Ankara sel bastı falan, baz istasyonunun arızalanma ihtimali var mı? Modemin kayıtlı olduğu adreste bir sıkıntı yok çünkü.

Birkaç gün önce olmuştu hatta yollardan su fışkırıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…