Superbox vs Türk Telekom

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ouzdmr1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    superbox

ouzdmr1

Çalışkan
KYK yurdunda kalıyorum odada 4 kişiyiz ortak Superbox alma kararı aldık. 1 TB 1.700 TL gibi bir rakam 4.5G hızında olduğu yazıyor. Fakat Türk Telekom muadili ürün 1.200 TL 15 Mbps hız sunuyor bu üründe kota yok. Hangisini almak daha mantıklı olur? Kullananların deneyimini sormak istiyorum.

Kota açısından bir parantez açmak istiyorum. İndirme vs yapmayacağız telefon tarifelerimizdeki internetler yüksek olduğu için superbox veya diğer ürünle bu durumu desteklemek istiyoruz.

Genelde taahhütler 2 sene falan oluyor. Bir şey olur da biriniz veya birkaçınız ayrılırsa ciddi yük biner taahhütü imzalayan kişiye. Ona göre düzgün insanlarla anlaşın. 1 TB, kesinlikle yetmez dört kişiye. Mobil veride upload da GB'dan yiyor. Çok zorlanırsanız dediğim gibi TT'ninki daha mantıklı ama taahhütler çok uzun.

Yaz tatilinde mobil Wi-Fi kullanmıştım indirme yapmadan 1080p YouTube ve Netflix kullandım 1080p olmak üzere data kullanımım 300 GB civarında oldu. İndirme yapmasanız da 250-300 GB data tüketiminiz oluyor. Hız konusunda iyi oluyor ama data tüketimi fazla oluyor onu iyi planlamak lazım.
Türk Telekom'a gelirsek 4 kişi bağlandınız da 15 Mbps çöker diye düşünüyorum bant genişliği yetmez ama sınırsız olması güzel kota derdiniz olmaz. Tek kişi için magnet sınırsız daha güzel. 4 kişi açısından biraz sıkıntı olabilir.

Hocam yurtta mobil hat olarak Turkcell dışında diğerleri pek iyi çekmiyor o yüzden kafamız karıştı. Bu ürünle sorun yaşar mıyız bilmiyoruz.

Sağlıklı bilgi için Türk Telekom müşteri hizmetlerini arayıp detaylıca altyapınızı sorgulatıp ona göre bilgi almanız. İndirme yapmayacağınız için 1 TB yeterli olur gibi ama ister istemez bir şeyler indirirsiniz. Hani belki yetmeyedebilir.

Bulunduğun bölgede Telekom kullananların çekim kalitesine bak ve Turkcell ile karşılaştırıp aradaki farkın verilip verilmeyeceğini düşün. 1 TB 4 kişi için de az ama. Yani her gün film dizi tüketirseniz biter.

İşin içine bir çok etken giriyor önce bağlantı ile başlayalım. 4 kişi Wifi ile youtubeden 360p zor izlersiniz 15mbps ile diğer türlü 4 kişi 1TB'lik paketi aldınız öyle çok gözüktüğüne bakma 1 haftada bitirirsiniz onu. Afedersin ama iki ucu b.klu değnek.

2 kişi olsa bir şekilde anlaşılır filmleri indirip izlerdiniz falan ama 4 kişide çorba olur. Hele kablolu bağlanan yoksa VDSL zor kurtarır ADSL düşünmeyin bile.

Mobil veri hızın ne kadar hızlı ise o kadar çeker.

Geçenlerde yurt dışında birisinin 10GB kullanırken Türkiye'ye geldiğinde 40GB yetmediğini okudum. 1TB 4 kişiye yetmez 1 kişiye bile yetmeyebilir adam gidip 5 oyun indirse biter yarısı. Telekom hızı biraz az ama idare edilebilir 4 kişi olunca ne olur muamma. 1200TL'yi size bırakmasınlar dikkat edin.

Hocam yurtta mobil hat olarak Turkcell dışında diğerleri pek iyi çekmiyor o yüzden kafamız karıştı. Bu ürünle sorun yaşar mıyız bilmiyoruz.
Yurt İnterneti ne durumda ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…