awolinovolina

Gelişen
Merhaba. Kısa bir süre önce bilgisayar topladım. Önceden Wi-Fi ile laptoptan oyun oynardım. Şimdi de anakartın yanında verilen Wi-Fi ile bağlanıyorum modeme.

Laptop zamanı da dahil (laptopta çok sık olmasa da) şu anki bilgisayarımda da oynadığım rekabetçi oyunda jitter ve package loss mevcut. Laptopumda yavaş olduğu için oluyor sanıyordum fakat yeni bilgisayarımda da deli gibi jitter ve package loss mevcut. Artık gerçekten oyundan zevk alamaz oldum.

Bunun üzerine Wi-Fi yerine Ethernet ile bağlamanın sorunu çözebileceğini düşünüyorum. Bunun yanında internetim 1 Gbps olmasa da ileride yükseltme ihtimalim olduğundan dolayı modem de almayı düşünüyorum. Konuya hakim olsam da daha önce hiç yapmadığım için sormak istedim.

Şu an Superonline 200 Mbps bir internet kullanmaktayım. Modemim de Huawei'nin HG8245X6. Fiberim binaya mı bağlı eve mi bilgim yok açıkçası ama modemime kadar fiber kablo ile geliyor. Asıl sorunum da burada. Evime direkt fiber olarak gelen kablo yine modeme direkt olarak bağlı şekilde çalışıyor. Ancak internette biraz araştırmam sonucu ya ONT kullanılıyor ya da SFP olarak gördüm.

Şimdi ilk olarak benim fiber kablomu şu an olduğu gibi direkt modeme bağlayabileceğim daha iyi bir modem bulunmakta mı? İkinci olarak bu mümkün değilse nasıl bir yol izlemeliyim?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Superonline PPPoE bilgilerini paylaşmıyor. Öncelikle ona bir erişim sağlayın. Modem değil router almanız daha iyi olur. Bufferbloat sorunundan bahsediyorsunuz galiba. 1Gbps için, Pi5 kullanmanız gerek. Başka türlü çözülmez, çözülse bile çok yüksek rakam ister. 200Mbps için size Xiaomi AX3000t öneririm. Kendim kullanıyorum. Ayarlamaya elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Sizin için daha bilgili birini etiketliyeceğim. Kendisine danışmanız daha iyi olur. @NYTMARE hocam yardımcı olur musunuz?

Merhaba. Kısa bir süre önce bilgisayar topladım. Önceden Wi-Fi ile laptoptan oyun oynardım. Şimdi de anakartın yanında verilen Wi-Fi ile bağlanıyorum modeme.

Laptop zamanı da dahil (laptopta çok sık olmasa da) şu anki bilgisayarımda da oynadığım rekabetçi oyunda jitter ve package loss mevcut. Laptopumda yavaş olduğu için oluyor sanıyordum fakat yeni bilgisayarımda da deli gibi jitter ve package loss mevcut. Artık gerçekten oyundan zevk alamaz oldum.

Bunun üzerine Wi-Fi yerine Ethernet ile bağlamanın sorunu çözebileceğini düşünüyorum. Bunun yanında internetim 1 Gbps olmasa da ileride yükseltme ihtimalim olduğundan dolayı modem de almayı düşünüyorum. Konuya hakim olsam da daha önce hiç yapmadığım için sormak istedim.

Şu an Superonline 200 Mbps bir internet kullanmaktayım. Modemim de Huawei'nin HG8245X6. fiberim binaya mı bağlı eve mi bilgim yok açıkçası ama modemime kadar fiber kablo ile geliyor. Asıl sorunum da burada. Evime direkt fiber olarak gelen kablo yine modeme direkt olarak bağlı şekilde çalışıyor. Ancak internette biraz araştırmam sonucu ya ONT kullanılıyor ya da SFP olarak gördüm.

Şimdi ilk olarak benim fiber kablomu şu an olduğu gibi direkt modeme bağlayabileceğim daha iyi bir modem bulunmakta mı? İkinci olarak bu mümkün değilse nasıl bir yol izlemeliyim?

Yardımlarınız için teşekkürler.

@ggbye ninde dediği gibi hızın 200Mbit ise Xiaomi AX3000t yeterlidir ama 1000 Mbit hızda sana Raspberry Pi 5 gerekiyor onu router yapacaksın sonra da Huawei cihazı AP olarak ayarlayacaksın ve mümkünse kesinlikle internete PC'yi Ethernet ile bağlayacaksın.