Veira 93

Üstün
Geçen ay Superonline fiber ile ilgili çalışma vardı binanın önünde. Şu an sorgulamaya çalıştım, Superonline sitesinde fiber internet var diyor. Anlamadığım nokta e-Devlet'te sorgulayınca sadece Türk Telekom fiber altyapısı gözüküyor.

Acaba Superonline'ın fiber internet var dediği altyapı Türk Telekom olan mı? Bildiğim kadarıyla rakip firma olduğu için kullanmıyordu. Eğer öyleyse Superonline aktif olmuş demektir.

Screenshot_20260829_001928_Chrome.webp

Sadece kazı çalışması yapıldıysa uzun sürebilir. Binaya kutu çektiklerse ya da bina yönüne kablo vs. birkaç aya bağlanabilir.

Sadece kazı çalışması yapıldıysa uzun sürebilir. Binaya kutu çektiklerse ya da bina yönüne kablo vs. birkaç aya bağlanabilir.
Daha aktif olmadıysa neden başvuru yapabiliyorum? Çünkü Superonline sitesinde beni tarife seçmeye yönlendiriyor.

Kutu vb. ben görmedim. Detaylı da bakmadım. Kablo çekildi.

Daha aktif olmadıysa neden başvuru yapabiliyorum? Çünkü Superonline sitesinde beni tarife seçmeye yönlendiriyor.

Kutu vb. ben görmedim. Detaylı da bakmadım. Kablo çekildi.
Başvuruları genelde işlemler tamamlanmadan alıyorlar. Bizde de öyle oldu. Çok güvenemeyerek ön başvuru yaptık, daha ucuza satıyorlardı o dönemde ama sonrasında dairenin içine kadar çekip tamamladılar. Genelde bölge bölge yetkili servislerine bırakıyorlar başvuru işlerini. Onlar belirledikleri tarihlerde basitçe kapı kapı dolaşıyorlar. Sizde de muhtemelen kutudan sonraki süreç bu şekilde işler.

Müşteri hizmetlerine ulaşıp sordunuz mu hiç hattın durumunu?

Sormadım. Acelesi olmadığından pek üstüne düşmedim açıkçası. Aktif olarak Türk Telekom fiber aboneliğim var, taahhütte var.
Önce müşteri hizmetlerine bir danışmanızda fayda var. Taahhütünüzün belli bir kısmını Superonline faturanıza sonraki aylarda indirim olarak yansıtarak karşılıyor. Eğer müşteri hizmetlerinin bilgisi yoksa, sizin bölge altyapınıza bakan Turkcell Superonline servisini bulmaya çalışın. Bu her zaman en yakınınızdaki şube olmayabilir. Bizim dibimizdeki şubenin sokaktaki hattın varlığından haberi bile yoktu. O şubeyi öğrenebilirseniz oradaki yetkililer zaten en net açıklamayı yapacaklardır diye düşünüyorum.

Fiber dediği TT fiber olsaydı orada sadece SüperBox yazıyor. Bizde TT altyapısı var ve o şekilde gözüküyor. Sizde fiber yazdığına göre Superonline kendi fiber altyapısıdır. Müşteri hattını ararsanız onlar zaten bilgilendirir sizi. E devlete daha düşmemiştir.