Jorji

Uzman
Makaleler
1

Bufferbloat testi böyle, Speedtest'te de sonuçlar pek farklı değil 90-95 civarı seyrediyor. Superonline 1000 Mbps paket kullanıyorum, verdikleri modem de EX530v.
Sizce bu sorunu çözmek için bir router satın alınır mı? Yoksa bu sorunu bir şekilde aynı modemle çözebilir miyim? Superonline'ı aramaktan bıktım.

Artı olarak, https://www.superonline.net/ev-inte...-simetrik-fiber-internet-kampanyasi/1000-mbps, Superonline'ın kendi modemine izin vermediğini duydum, bu fahiş fiyatı verip bu kampanyaya geçmeli miyim?

Bu arada belirtmeyi unutmuşum ancak, bağlantı kablolu, CAT6 kablo kullanıyorum ve anakart gigabit destekliyor.

Bufferbloat testini buradan değil de speedtest.net sitesinden yapın. Waveform sitesi stabil sonuçlar vermiyor.
Belirttiğiniz pakete geçmeniz buffer durumunuzu değiştirmez. Buffer'ı SFP veya VSOL ONT ile, veyahut sağlam router alıp SQM yaparak düşürebilirsiniz.

Aynı sorunlar, Windows servis engellemeleri 1000 Mbit hızda 100 Mbit üstü görmemek. Sürekli reset reset. Başka bir şey yok. 5 gün önce 11k cayma bedeli ödeyip iptali aldım.

Bufferbloat testini buradan değil de speedtest.net sitesinden yapın. Waveform sitesi stabil sonuçlar vermiyor.
Belirttiğiniz pakete geçmeniz buffer durumunuzu değiştirmez. Buffer'ı SFP veya VSOL ONT ile, veyahut sağlam router alıp SQM yaparak düşürebilirsiniz.
Aynı sorun bende de var ama bende ayrıca modem de arızalı bunu pppoe yi bulmanın bir yolu yok mu bu cihazda