Merhabalar.

Superonline'nın verdiği EX530V modemin config dosyasından PPPoE bilgilerine eriştim, ev ana modem olarak iptal ettim. Artık doğrudan evimde GE 230'u ana modem olarak kullanıyorum. Bu modeme bağlı olarak BE 230 + BE 550 Mesh uydularım var. Ben bu sisteme EX 530V'yi de eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Superonline yüzünden kısıtlandığı için cihazın çalışma modunu PPPoE'den çıkartmam lazım ama nasıl yapacağım bilemedim. Root'layıp superuser'la girdim ama yine de göremedim ilgili ayarı.

Teşekkürler.

1790864188771.webp

Şu anki mesh sistemim bu, tüm router'lar birbirine ethernet kablosu ile LAN Soketlerine bağlı.

1790864625025.webp

GE 230'a ise doğrudan Superonline ONT'den WAN Soketine giriş yapıyor ve PPPoE Modunda çalışıyor.

Son düzenleme:
Bu modeme bağlı olarak BE 230 + BE 550 Mesh uydularım var. Ben bu sisteme EX 530V'yi de eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Superonline yüzünden kısıtlandığı için cihazın çalışma modunu PPPoE'den çıkartmam lazım ama nasıl yapacağım bilemedim. Root'layıp superuser'la girdim ama yine de göremedim ilgili ayarı.
Hocam eğer sUser ile giriş yaptıysanız ekteki kısımda dediğiniz ayarlar bulunuyor.

1790865803786.webp

WAN_INTERNET kısmınıdaki çöp kutusu ile bu parametreyi silin. Bu adımdan sonra sizin belirttiğiniz gibi PPPoE'den çıkartmış ve silmiş olursunuz. Ancak modemin tamamen PPPoE'den ayrılması ve sizin modemleriniz ile iletişim kurması için önemli bir adım daha var.

Gelişmiş > Ağ > LAN ayarları sekmesine geçin.

1790866234917.webp

Buradaki en üstte bulunan 192.168.1.1 IP adresini değiştirin. Örneğin 192.168.1.250 olabilir. Ardından biraz altta bulunan DHCP tikini kaldırın. Tebrikler, artık modem PPPoE aramayı bıraktı. Artık bu modemi de sarı Ethernet portlarından birine (LAN 1-4) ile bağlayıp deneyebilirsiniz.

Sorularınız varsa çekinmeyin, biraz meşgulüm, geç yazabiliyorum.