Merhabalar.

Superonline'nın verdiği EX530V modemin config dosyasından PPPoE bilgilerine eriştim, ev ana modem olarak iptal ettim. Artık doğrudan evimde GE 230'u ana modem olarak kullanıyorum. Bu modeme bağlı olarak BE 230 + BE 550 Mesh uydularım var. Ben bu sisteme EX 530V'yi de eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Superonline yüzünden kısıtlandığı için cihazın çalışma modunu PPPoE'den çıkartmam lazım ama nasıl yapacağım bilemedim. Root'layıp superuser'la girdim ama yine de göremedim ilgili ayarı.

Teşekkürler.

1790864188771.webp

Şu anki mesh sistemim bu, tüm router'lar birbirine ethernet kablosu ile LAN Soketlerine bağlı.

1790864625025.webp

GE 230'a ise doğrudan Superonline ONT'den WAN Soketine giriş yapıyor ve PPPoE Modunda çalışıyor.

Son düzenleme:
Bu modeme bağlı olarak BE 230 + BE 550 Mesh uydularım var. Ben bu sisteme EX 530V'yi de eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Superonline yüzünden kısıtlandığı için cihazın çalışma modunu PPPoE'den çıkartmam lazım ama nasıl yapacağım bilemedim. Root'layıp superuser'la girdim ama yine de göremedim ilgili ayarı.
Hocam eğer sUser ile giriş yaptıysanız ekteki kısımda dediğiniz ayarlar bulunuyor.

1790865803786.webp

WAN_INTERNET kısmınıdaki çöp kutusu ile bu parametreyi silin. Bu adımdan sonra sizin belirttiğiniz gibi PPPoE'den çıkartmış ve silmiş olursunuz. Ancak modemin tamamen PPPoE'den ayrılması ve sizin modemleriniz ile iletişim kurması için önemli bir adım daha var.

Gelişmiş > Ağ > LAN ayarları sekmesine geçin.

1790866234917.webp

Buradaki en üstte bulunan 192.168.1.1 IP adresini değiştirin. Örneğin 192.168.1.250 olabilir. Ardından biraz altta bulunan DHCP tikini kaldırın. Tebrikler, artık modem PPPoE aramayı bıraktı. Artık bu modemi de sarı Ethernet portlarından birine (LAN 1-4) ile bağlayıp deneyebilirsiniz.

Sorularınız varsa çekinmeyin, biraz meşgulüm, geç yazabiliyorum.

Hocam eğer sUser ile giriş yaptıysanız ekteki kısımda dediğiniz ayarlar bulunuyor.

WAN_INTERNET kısmınıdaki çöp kutusu ile bu parametreyi silin. Bu adımdan sonra sizin belirttiğiniz gibi PPPoE'den çıkartmış ve silmiş olursunuz. Ancak modemin tamamen PPPoE'den ayrılması ve sizin modemleriniz ile iletişim kurması için önemli bir adım daha var.

Buradaki en üstte bulunan 192.168.1.1 IP adresini değiştirin. Örneğin 192.168.1.250 olabilir. Ardından biraz altta bulunan DHCP tikini kaldırın. Tebrikler, artık modem PPPoE aramayı bıraktı. Artık bu modemi de sarı Ethernet portlarından birine (LAN 1-4) ile bağlayıp deneyebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Deneyip sonucu paylaşacağım.

Merhaba yoğunlukta henüz deneyemedim ama bu gece kesinlikle deneyeceğim. Sonucu buradan Bildireceğim. Teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz ayarları harfiyen uyguladım. Evet suser ile girince hepsini görebildim. Ama devamında artık arayüze bağlanamıyorum. Manuel girdiğim 192.168.1.250 sayfası açılmıyor maalesef.

LAN Çıkışlarını birbirine bağladığımda ise otomatik mesh aktif olmamış maalesef. Normalde lan çıkışlarının kablolarını taktığımda her şey otomatik gerçekleşiyordu.

Arayüz bağlanamıyorum dediğim ana modeme bağlanıyorum, ex530v’ye bağlanamadım.

Son düzenleme:
Modemi sıfırlayana kadar çözememiştim, modemi arkasından resetçeyip lan çıkışlarıyla bağladığımda mesh sistemime dahil oldu. Ama yaptığımız ayarlar da sıfırlanmış oldu, demek müdahale etmemek varsayılan ayarda mesh için yeterliymiş.

Peki ben bunu kablosuz uydu olarak eklemem mümkün mü acaba?

Modemi sıfırlayana kadar çözememiştim, modemi arkasından resetçeyip lan çıkışlarıyla bağladığımda mesh sistemime dahil oldu. Ama yaptığımız ayarlar da sıfırlanmış oldu, demek müdahale etmemek varsayılan ayarda mesh için yeterliymiş.

EX530v arayüzü ise şu an böyle

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    5,3 MB · Görüntüleme: 2
  • image.webp
    image.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Aslında evet, son olarak dediğinizi deneyecektik. Modem sıfırlandığı zaman otomatik mesh modunda oldu ve sizin dediğiniz gibi LAN portu bağlandığı anda meshe dahil oldu. Gözünüz aydin.
Tabii ki mümkün, modemler artık birbirini tanıyor olmalı. Ana modemin kapsama alanında sadece fişe takın EX530v'yi, otomatik bağlanması gerekli. Eğer olmazsa WPS ile bağlamayı deneyebilirsiniz.

Aslında evet, son olarak dediğinizi deneyecektik. Modem sıfırlandığı zaman otomatik mesh modunda oldu ve sizin dediğiniz gibi LAN portu bağlandığı anda meshe dahil oldu. Gözünüz aydin.

Tabii ki mümkün, modemler artık birbirini tanıyor olmalı. Ana modemin kapsama alanında sadece fişe takın EX530v'yi, otomatik bağlanması gerekli. Eğer olmazsa WPS ile bağlamayı deneyebilirsiniz.
Göremedim maalesef kablosuz uydu olarak bulamadı, bende BE 230 İle yerini değiştirdim onu kablolu be230’u ise kablosuz olarak sisteme ekledim. Şu an tüm ev mesh ağında, teşekkür ederim desteğiniz için.

Dosya Ekleri

• IMG_0408.webp
    IMG_0408.webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 1
Göremedim maalesef kablosuz uydu olarak bulamadı, bende BE 230 İle yerini değiştirdim onu kablolu be230’u ise kablosuz olarak sisteme ekledim. Şu an tüm ev mesh ağında, teşekkür ederim desteğiniz için.
Rica ederim, "sansuronline" hakkında gelişme görmek çok güzel. Eğer işe yaradıysa önceki konu(ları) çözüm olarak işaretleyebilirsiniz.:gülümse: