Auspiece

Başarılı
Arkadaşlar merhabalar.

Başlıkta belirttiğim üzere Superonline PPPoE bilgilerimi almam gerekiyor fakat müşteri hizmetleri bu bilgiyi göremediklerini ilettiler. Elimde TP-Link EX530V modemi var. Evdeki bir Superonline'ın vermiş olduğu ONT cihazı var. Bu ONT cihazının portundan modemin WAN girişine takılı. Burada klasik yöntemlerden PPPoE bilgisini alamadım. Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adım adım şu yöntemi uygulayarak alabilirsin.

Şubat ayında yapıp kullanmıştım. Şimdi kapattım SOL üyeliğini. Türknet'e geçtim.

Video altında indirme linkleri var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu indirin: https://www.wireshark.org/
ONT cihazından çıkan ethernet kablosunu modemin WAN portuna değil doğrudan bilgisayarının ethernetine takın. Sonra Wireshark'ı açın ve ethernet kartını seçerek Capture'u başlatın. Üstteki filtre çubuğuna [B]pppoed[/B] yazın ve enter'a basın. Keşif paketleri orada görünür. Paket görünmüyorsa da bilgisayar bir switch kullanarak ONT, Modem ve Bilgisayarı aynı switch'e bağlayın. PADI veya PADR görünmesi gerek, gözüktüğü zamanda PPP-Specific Tag: Service-Nameveya User-Name kısmında bilgiler yazacaktır.

Adım adım şu yöntemi uygulayarak alabilirsin.

Şubat ayında yapıp kullanmıştım. Şimdi kapattım SOL üyeliğini. TurkNet'e geçtim.

Video altında indirme linkleri var.

Hocam bu olmaz bendeki ONT cihazıyla alakalı ve ONT'den modeme giden kablo var.

Bunu indirin: https://www.wireshark.org/
ONT cihazından çıkan Ethernet kablosunu modemin WAN portuna değil doğrudan bilgisayarının ethernetine takın. Sonra Wireshark'ı açın ve Ethernet kartını seçerek Capture'u başlatın. Üstteki filtre çubuğuna [B]pppoed[/B] yazın ve Enter'a basın. Keşif paketleri orada görünür. Paket görünmüyorsa da bilgisayar bir Switch kullanarak ONT, Modem ve bilgisayarı aynı Switch'e bağlayın. PADI veya PADR görünmesi gerek, gözüktüğü zamanda PPP-Specific Tag: Service-Nameveya User-Name kısmında bilgiler yazacaktır.

Bunu deneyeceğim. Denedikten sonra buradan gelişmeleri yazarım. Eğer olursa en azından benim gibi ONT harici cihaz olan Superonline kullanıcıları yararlanabilir. Teşekkürler.

Hocam bu olmaz bendeki ONT cihazıyla alakalı ve ONT'den modeme giden kablo var.

Bunu deneyeceğim. Denedikten sonra buradan gelişmeleri yazarım. Eğer olursa en azından benim gibi ONT harici cihaz olan Superonline kullanıcıları yararlanabilir. Teşekkürler.
Olur neden olmasın. ONT ile yeni router'ı bağlayacaksınız.

Ya da ONT cihazını direkt PC ile bağlayınca da oluyor.

Son düzenleme:
Olur neden olmasın. ONT ile yeni Router'ı bağlayacaksınız.

Ya da ONT cihazını direkt PC ile bağlayınca da oluyor.

Merhaba hocam. Bu ilk attığın olmaz dememin sebebi CAT5e tarzı bir kablo ile önceden direkt modemin WAN girişine geliyordu. ONT de fiberoptik kablo ile ilk giriş sağlanıyor. Daha sonra ONT'den direkt modeme cat6 ile gönderiyorum. Öyle olduğu için bu şekilde yorumda bulundum. Bu videoda da type ="password" kısmı Basic HTML bilgisi ile önceden yapılıyordu. Fakat EX530v içinde bu bilgi mask halinde geliyor. Yani onu Text'e çevirsek bile ***** farklı bir şekilde görünüyor. Bu farklı dediğim hash string falan değil direkt sembol olarak gözükmektedir. Bu da decode ettirtmiyor. Bunları zaten yazılımla uğraşan herkes ilk etapta deniyor :). Wireshark ile deneyeceğim evde unmanaged switch var olmazsa o şekilde deneyim buraya deneyimlerimi yazarım. Teşekkürler.