27997

Çalışkan
Merhaba,

Modemimin PPPoE şifresini öğrenmek istiyorum. Birçok yöntem denedim fakat birçoğu olmadı. Linux araçlarını kullanarak yapmak istedim fakat modemimde WAN protu olmadığı için yapamadım. Müşteri hizmetlerini aradım, şifreyi vermeyeceklerini söylediler. Bildiğiniz bir yöntem var mı?

Müşteri yöneticimiz ile iletişime geçip hizmet çerçeve sözleşmemizi imzalamanız sonrasında kullanıcı adı ve şifre bilgileriniz email yoluyla tarafınıza iletilecektir

Bu bilgiye göre normalde vermeleri gerekiyor. Bu sayfayı onlara belirttiniz mi? Malum, kendi müşteri hizmetleri kendi hizmetlerinden habersiz olabiliyor.

Düzenleme: Sanırım bu bilgi PPPoE için geçerli değil. Kafa karıştırıcı bir sayfa balığı koymuşlar.

Modem arayüzüne girip Yönetim > Sistem Araçları > Yedekle bölümüne git. Buradan .config, .bin veya .xml uzantılı yedek dosyasını bilgisayarına indir. İndirdiğin dosyayı Not Defteri ya da Notepad++ ile aç. Arama (Ctrl + F) kısmına username, password, ppp veya pppoe yazıp ara. Eğer şifre yıldızlı (********) değil de karmaşık bir şekilde görünüyorsa örneğin YWRtaW4xMjM= bu Base64 ile kodlanmış demektir. İnternetteki Base64 Decode sitelerini kullanarak şifreyi kolayca çözebilirsin.

Modem arayüzüne girip Yönetim > Sistem Araçları > Yedekle bölümüne git. Buradan .config, .bin veya .xml uzantılı yedek dosyasını bilgisayarına indir. İndirdiğin dosyayı Not Defteri ya da Notepad++ ile aç. Arama (Ctrl + F) kısmına username, password, ppp veya pppoe yazıp ara. Eğer şifre yıldızlı (********) değil de karmaşık bir şekilde görünüyorsa örneğin YWRtaW4xMjM= bu Base64 ile kodlanmış demektir. İnternetteki Base64 Decode sitelerini kullanarak şifreyi kolayca çözebilirsin.
O conf.bin dosyaları şifreli oluyor genelde. Firmware'ı ayıklayıp DES keyi bulmaya çalışmakta epey zahmetli.

Modem arayüzüne girip Yönetim > Sistem Araçları > Yedekle bölümüne git. Buradan .config, .bin veya .xml uzantılı yedek dosyasını bilgisayarına indir. İndirdiğin dosyayı Not Defteri ya da Notepad++ ile aç. Arama (CTRL + F) kısmına username, password, ppp veya pppoe yazıp ara. Eğer şifre yıldızlı (********) değil de karmaşık bir şekilde görünüyorsa örneğin YWRtaW4xMjM= bu Base64 ile kodlanmış demektir. İnternetteki Base64 Decode sitelerini kullanarak şifreyi kolayca çözebilirsin.

Sadece güvenlik yedekleme dosyası var bahsetiğin dosya modemimin arayüzünde yok

O conf.bin dosyaları şifreli oluyor genelde. Firmware'ı ayıklayıp DES keyi bulmaya çalışmakta epey zahmetli.

Videoda gösterdiği artık işe yaramıyor type=text yaptığımda hatalı bir yazı ile karşılaşıyorum