Superonline fiber altyapı getirir mi?

shruux

Uzman
Selam, bazılarınızın bildiği üzere apartmanıma TT fiber geldi. Fakat TT fiyatları çok absürt durumda. Biz Superonline kullanıyoruz ve altyapı TT'a ait olduğu için tüm paketlerden veya kampanyalardan yararlanamıyoruz. Pazar günü Superonline'ın 850 ile başlayan numarasını arayarak Superonline fiber altyapı talebi oluşturdum. Apartmanda 8 daire aynı zamanda altında 3 dükkan bulunuyor. Karşı komşumda Superonline kullanıyor kendisini altyapı talebi açması konusunda bilgilendirdim. Şimdi apartman yöneticisi ile görüşüp aşağıdaki dükkanlar ve diğer daireleri bilgilendirmesini isteyeceğim altyapı talebi oluşturmaları için. Herhangi bir kazı yapmalarına gerek yok TT altyapısının geldiği yerden kolayca kablo geçirebilirler. Tek sorun TT kabloları apartmanın önünden gelmiyor arka sokaktan geliyor, sorun olacağını sanmıyorum apartmandan birine ulaşırlarsa kabloyu çekecekleri yeri gösterebiliriz. Aynı zamanda apartmanımın yanında 5 apartmanlık bir sitenin inşaatı sürüyor ve karşımızda da 2 apartman kentsel dönüşüme girdi. Yani baktığımızda aslında Superonline buraya altyapı getirirse potansiyel müşterisi bayağı fazla olur. Superonline buraya fiber altyapı getirir mi? Getirmesi için altyapı talebi oluşturmak dışında ne yapabilirim? Yan taraftaki inşaat ve karşımızdaki apartmanların kentsel dönüşümünü aynı firma yapıyor. Firmanın sahibi arkadaşımın babası, onlarla iletişime geçsem yaptıkları apartmanlar için toplu Superonline altyapı talebinde bulunabilir mi?

Planlama ve bütçeye bağlı. Türkcell, TT ve Türknet kadar cimri davranmıyor bu konuda. Planlamaya alınsanız bile gelmesi uzun sürer biraz. En az 2 ay.

Öncelikle Superonline ile TTNet fiberlerini birbirlerinin hattında kesinlikle geçirmiyor. 8 daire var demişsin ve yan tarafında da inşaat varmış. İnşaatı sen iyi bir şey olarak düşünebilirsin ama fiber firmaları için iyi değildir. Tek işe yarayacağı şey, daire sayısı çok yüksek olursa, mesela 20-30'lar toplu başvuruda onlara fiber getirilebilir ama yine senin işine pek yaramaz. Firmalar şu siteye fiber getirdik, atıyorum 30 numaraya, 32 numarada istedi yakın diye sen getirecekler sanırsın ama, o da bir projedir ve bütçe gerektirir.
Keşke anlattığınız gibi kolay olsa fiber işleri Türkiye'de Sen yine de başvurularını yap, bölgen proje içerisinde olabilir ama söylemezler. Bir bakmışsın, kazı yapıp getirmişler. Ama TTNet'in rögarından kesinlikle gelmez, bilgin olsun.

Planlama ve bütçeye bağlı. Türkcell, TT ve Türknet kadar cimri davranmıyor bu konuda. Planlamaya alınsanız bile gelmesi uzun sürer biraz. En az 2 ay.
Ne kadar sürdüğü önemli değil yeter ki gelsin. Önemli olan gelip gelmemesi ve altyapı işlemlerine ne zaman başladıkları. 2 ay içinde taahhüt bitiyor çünkü. Gerçi zaten hemen başlamaları söz konusu bile değil. Altyapı gelene kadar aynı paketten devam edip süreç tamamlanınca da fibere geçebilirim. Sorun şu ki talebimi görüntüleyemiyorum, süreç hakkında hiç bir bilgim yok. Ancak birileri gelip altyapı işlemlerine başlarsa haberimiz olur sanırım.

Hocam yaklaşık 70 daire falan olacak sadece yan tarafımızdaki sitede karşıyı saymıyorum. En azından siteye hat çekilirse yanında olduğumuz için bizede daha rahat gelir diye düşündüm. TT’ da çalışan bir arkadaşım yan binanızda fiber varsa oradan çekilir demişti. İnşaata Superonline gelirse oradanda bize çekerler gibi düşündüm yani. Birde rögar kısmını bilmem fakat bizim apartmana kabloların çekildiği kısım bizim apartman yöneticisi tarafından çok uzun yıllar önce yaptırılmış telefon kabloları için. TT altyapısı için gelen ekipte oradan çekti kabloları. Yani pek TT hattı diyemeyiz gibi.

Son düzenleme:
O iş sizin dediğiniz gibi olmuyor. Turkcell TT'nin geçtiği hiçbir yeri kullanmaz, rekabet içindeler çünkü. Planlamada varsa çekerler, bu yıl planlamada yoksa ama çok talep gelirse seneye planlamaya koyarlar ve gelir. Bu iş genelde böyle işler. Fiber altyapı kolay çekilmiyor maalesef.

2 ay çok da uzun değil, TT 2 yılda zorla getirdi bize. Superonline getirmeseydi daha da getirmezlerdi. Fiber sinyali hala verilmedi orası ayrı bir konu zaten. Turkcell'e geçtim ben .

70 daire gayet güzel ama oradaki oturacak kişilerin başvurması lazım tabii ki yine de. Oraya gelirse size gelir mi? O işler öyle yürümüyor ne yazık ki, senin apartımana extra proje çizilmesi lazım, bütçe çıkarılması lazım, VDSL gibi kabloyu çek sinyali ver olmuyor :/ Bu arada senin dediğin apartmandaki kablo geçirdikleri yer apartmana ait olan kısım, oradan her kabloyu geçirirsin, asıl önemli olan kısım sokaktaki rögar; orası da TTNET'e ait olduğundan Superonline oradan geçiremez, TTNET izin vermez. Türksat hariç kimseye izin vermiyor hatta TTNET.

TT'nin keyfine kalmış bir durum birazda sanırım. TT altyapısı kimse başvurmadığı halde geldi bize. Hiçbir kazı yapmadan direkt döşemeye başladılar. Ana hat kablosunun döşenmesinden fiberin altyapı sorgulamasında aktif gözükmesine kadar tam 1 ay sürdü.

Superonline ne sıklıkla zam yapıyor taahhüt içermeyen paketlere. Örneğin TurkNet'te yılda 1 falan yazıyor ve geçen TT zam yapınca onlarda hemen yaptı. Ancak Superonline'ın TT altyapısı kullanan taahhütsüz paketlerinde fiyatlar hala aynı.

Aynen öyle ve o keyif hiçbir zaman paylaşılmıyor, hep bana hep bana diyor TTNET.
Ben 2018'den beri çektiremedim TTNET'e fiberi ve sokağımızdaki kazıyı da bizzat ben yaptırttım, kavga dövüş. TürkNet kullandığım için TTNET abonesi olmadığım için kapımın önünde olan fiberi çekmiyorlar bana, bu kadar bilgiyi de bunlar sayesinde öğrendim
Yan daire 1000-50 alıyor, sağım solum hepsi alıyor ama bana yok

Yakın zamanda İBB F/O rögar kazısı yaptı mesela, gigafiber projesinde mahallem, 2-3 aya İBB'nin rögarından gigafiber gelecek mesela. Biz sadece başvurular ile bir başkasını ikna etmek ile süreci bir nebze hızlandırabiliyoruz, daha fazlası değil.
Sen yine elinden geldiğince kişiye başvuru yaptır, karşı sitenin peşini bırakma

Genelde süperonline saha ekipleri çektikleri zaman daire daire haber veriyor. Hatta izin kağıdıyla imza aldıklarına şahit olmuştum. Bu konuda gerçekten iyiler. Ama işte, kalite, sansür, müşteri hizmetleri açısından bölgeye bağlı bir servis.

Fiyat konusunda bir şey diyemeyeceğim ama genellikle bütün firmalar taahhütsüz de olsa aynı ana ya da 1 ay sonrasına bırakıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…