Phenyl

Becerikli
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,

Öncelikle bu konudaki bürokratik bilgimin sınırlı olduğunu belirtmem gerekiyor. Bu nedenle paylaşmam gereken ek bir bilgi veya dosya varsa belirtirseniz sevinirim.

Yaşadığım yer bir site ve dört farklı bloktan oluşuyor. Superonline üzerinden 100 Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme hızlarına ulaşıyorum. Alabileceğim maksimum hız bu seviyede. Müşteri hizmetlerinden konu hakkında detaylı bilgi almak istediğimde ise yeterince tatmin edici bir cevap alamıyorum. “Yetkili bayiye gidin, onlar sizinle ilgilenir.” diyorlar; ancak yetkili bayinin tek amacı, kampanyalı olarak sunulan ürünleri satmak gibi görünüyor. Konu hakkında detaylı bilgiye ulaşamıyorum. Bildiğim tek şey, kullanılan kablonun fiber optik yerine bakır kablo olduğudur.

Bu konuda daha detaylı bilgi almak ve gerekli başvuruyu yapmak için nereye yönelmem gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen FTTB altyapıya sahipsin ve açıkçası Superonline'ın FTTB altyapısını neredeyse hiç FTTH'ye dönüştürdüğüne rastlamadım. Binanızdan evinize CAT6 yani internet kablosuna aynı/benzer bir kablo gelip modeme bağlanıyor değil mi? Benim sistem de öyleydi fakat binadaki switchin farklı olması sebebiyle ben maksimum 500 indirme ve 50 yükleme alabiliyordum. Ben Superonline dönüşüm beklerken Türk Telekom fiber çekti. Superonline çalışma ve planlama olarak Telekom'dan geri kalıyor.

Muhtemelen FTTB altyapıya sahipsin ve açıkçası Suepronline'ın FTTB altyapısını FTTH'ye dönüştürdüğüne rastlamadım. Binanızdan evinize CAT6 yani internet kablosuna aynı/benzer bir kablo gelip modeme bağlanıyor değil mi? Benim sistem de öyleydi fakat binadaki switchin farklı olması sebebiyle ben maksimum 500 indirme ve 50 yükleme alabiliyordum. Ben Superonline dönüşüm beklerken Türk Telekom fiber çekti. Superonline çalışma ve planlama olarak Telekom'dan geri kalıyor.
Cevap için çok teşekkürler. Evet, dediğiniz gibi benzer bir kablo gelip modeme bağlanıyor. Yani en azından elimden gelecek şekilde bir başvuru yapmak istiyorum, bu konuda neler yapabilirim peki?

Cevap için çok teşekkürler. Evet, dediğiniz gibi benzer bir kablo gelip modeme bağlanıyor. Yani en azından elimden gelecek şekilde bir başvuru yapmak istiyorum, bu konuda neler yapabilirim peki?
Superonline şatış şubesine değil de bölgenizdeki yetkili firmanın merkezine gitmeniz iyi olur fakat pek yardımcı olmuyorlar ek olarak E-Devlet'te Açık Kapı üzerinden başvuru yapabilirsin. Başvuru yapacakken hizmet başlığı kısmından "Diğer" alt başlık kısmından ise "Telefon internet servis sağlayıcılarına ilişkin başvurular" başlığını işaretledikten sonra açıklamanı ve isteğini yazabilirsin. Yetkili firma merkezi derken ekte gösterdiğim tarzdaki binalardan bahsediyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-20 144352.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-20 144352.webp
    738 KB · Görüntüleme: 43
Superonline şatış şubesine değil de bölgenizdeki yetkili firmanın merkezine gitmeniz iyi olur fakat pek yardımcı olmuyorlar ek olarak E-Devlet'te Açık Kapı üzerinden başvuru yapabilirsin. Başvuru yapacakken hizmet başlığı kısmından "Diğer" alt başlık kısmından ise "Telefon internet servis sağlayıcılarına ilişkin başvurular" başlığını işaretledikten sonra açıklamanı ve isteğini yazabilirsin.
Çok teşekkür ederim, hemen başvurumu yapacağım.

Benim SuperOnline altyapım da FTTB'ydi. En fazla 100 Mbps download ve 20 Mbps upload veriyorlardı. Çünkü binadaki switchler 100 Mbps porta sahip. Gelen kablo CAT6 kablo, modemin WAN portuna giriyordu.

Hatta benim adresimdeki altyapı 20 sene öncesi QuikNet'ten kalma FTTB altyapı. QuikNet SuperOnline tarafından satın alınmıştı.

Maalesef Turkcell FTTB altyapısını neredeyse hiçbir şekilde FTTH ile değiştirmekte yardımcı olmuyor. Ben altı sene yalvardım. Kendi kafalarına göre altyapı planlamalarında ve değişim planlamalarında dahil ise yapıyorlar. Dahil değilse sizin müşteri olarak yapabileceğiniz hiçbir şey yok. İstediğiniz kişiyle görüşün, hiçbir faydası yok.

Adresinize Turk Telekom FTTH veya TurkNet GigaFiber getirmeniz daha kolay olur, inanın bana. Benim adresime GigaFiber gelmesi 6 ay sürdü. SansürOnline'dan 100000 kat daha iyi bir hizmet. Yani size SuperOnline FTTH gelse bile pişman olursunuz. Akrabamda aylarca SuperOnline FTTH kullandım. TurkNet'in 100 Mbps'i bile daha iyi, GigaFiber'i bin kat daha iyi SansürOnline'dan.

TurkNet FTTH yetkilileri ile görüşmeye çalışın. Turkcell ile değil. Enerjinizi bence ona yöneltin.

Benim SuperOnline altyapım da FTTB'ydi. En fazla 100 Mbps download ve 20 Mbps upload veriyorlardı. Çünkü binadaki switchler 100 Mbps porta sahip. Gelen kablo CAT6 kablo, modemin WAN portuna giriyordu.

Hatta benim adresimdeki altyapı 20 sene öncesi QuikNet'ten kalma FTTB altyapı. QuikNet SuperOnline tarafından satın alınmıştı.

Maalesef Turkcell FTTB altyapısını neredeyse hiçbir şekilde FTTH ile değiştirmekte yardımcı olmuyor. Ben altı sene yalvardım. Kendi kafalarına göre altyapı planlamalarında ve değişim planlamalarında dahil ise yapıyorlar. Dahil değilse sizin müşteri olarak yapabileceğiniz hiçbir şey yok. İstediğiniz kişiyle görüşün, hiçbir faydası yok.

Adresinize Turk Telekom FTTH veya TurkNet GigaFiber getirmeniz daha kolay olur, inanın bana. Benim adresime GigaFiber gelmesi 6 ay sürdü. SansürOnline'dan 100000 kat daha iyi bir hizmet. Yani size SuperOnline FTTH gelse bile pişman olursunuz. Akrabamda aylarca SuperOnline FTTH kullandım. TurkNet'in 100 Mbps'i bile daha iyi, GigaFiber'i bin kat daha iyi SansürOnline'dan.

TurkNet FTTH yetkilileri ile görüşmeye çalışın. Turkcell ile değil. Enerjinizi bence ona yöneltin.
O kısımdaki yerlere nasıl başvuru yapacağım? En azından sözleşmem bitene kadar getirmelerini talep etsem çok hoş olur.

O kısımdaki yerlere nasıl başvuru yapacağım? En azından sözleşmem bitene kadar getirmelerini talep etsem çok hoş olur.
Öncelikle GigaFiber istiyorum formunu doldurun.

Onlara ulaşmanın en kolay yolu DonanımHaber üzerinden. TurkNetDestek hesabı ve FTTH Dönüşüm Yetkilileri orayı kontrol ediyor hep. Hem Destek konusuna yazın hem de kendi konunuzu açın. Bana bu sayede ulaştılar. Protokol ilettiler ve imzanlandı. 6 ay sonra GigaFiber geldi.

Öncelikle GigaFiber istiyorum formunu doldurun.

Onlara ulaşmanın en kolay yolu DonanımHaber üzerinden. TurkNetDestek hesabı ve FTTH Dönüşüm Yetkilileri orayı kontrol ediyor hep. Hep Destek konusuna yazın hem de kendi konunuzu açın. Bana bu sayede ulaştılar. Protokol ilettiler ve imzanlandı. 6 ay sonra GigaFiber geldi.
Tamamdır, tekrardan teşekkür ederim.

Tamamdır, tekrardan teşekkür ederim.
Bu konuda kendi tecrübelerimi dile getirmiştim.

Ocak ayı gibi DH'ye yazmaya başlamıştım. Mart ayında bana FTTH yetkilisi ulaştı. Ağustos'ta ise GigaFiber kutusu takıldı. Eylül'de aktif oldu.

Yani hiç altyapıdan tam altyapıya geçmem 9 ay sürdü.