Benim SuperOnline altyapım da FTTB'ydi. En fazla 100 Mbps download ve 20 Mbps upload veriyorlardı. Çünkü binadaki switchler 100 Mbps porta sahip. Gelen kablo CAT6 kablo, modemin WAN portuna giriyordu.
Hatta benim adresimdeki altyapı 20 sene öncesi QuikNet'ten kalma FTTB altyapı. QuikNet SuperOnline tarafından satın alınmıştı.
Maalesef Turkcell FTTB altyapısını neredeyse hiçbir şekilde FTTH ile değiştirmekte yardımcı olmuyor. Ben altı sene yalvardım. Kendi kafalarına göre altyapı planlamalarında ve değişim planlamalarında dahil ise yapıyorlar. Dahil değilse sizin müşteri olarak yapabileceğiniz hiçbir şey yok. İstediğiniz kişiyle görüşün, hiçbir faydası yok.
Adresinize Turk Telekom FTTH veya TurkNet GigaFiber getirmeniz daha kolay olur, inanın bana. Benim adresime GigaFiber gelmesi 6 ay sürdü. SansürOnline'dan 100000 kat daha iyi bir hizmet. Yani size SuperOnline FTTH gelse bile pişman olursunuz. Akrabamda aylarca SuperOnline FTTH kullandım. TurkNet'in 100 Mbps'i bile daha iyi, GigaFiber'i bin kat daha iyi SansürOnline'dan.
TurkNet FTTH yetkilileri ile görüşmeye çalışın. Turkcell ile değil. Enerjinizi bence ona yöneltin.