mow

Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Ben mevcutta Türk Telekom 100 Mbit bağlantı paketini kullanıyordum ancak yakın zamanda Superonline'ın fiber altyapıyı tamamlamasıyla birlikte ona geçmeye karar verdim.

Modemim Keenetic Hopper DSL. Ayrıca mesh olarak kullanma amaçlı Keenetic Voyager Pro da var.

Superonline 1 Gbit paketine başvurdum ve bugün kuruluma geldiler. Ancak yeni bir modem getirdiler ve bu modemin dahili optik girişi var anladığım kadarıyla. Fiber kabloyu direkt buna bağladılar. GPON ONT dönüştürücü cihazı olmadığı için benim Keenetic Hopper DSL atıl kaldı.

Şimdi sorum şu: Ben bu modemi nasıl tekrar kullanabilirim? Mesh sistemimden çok memnunum çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hopper'ı direkt CAT6 kabloyla bağlayabilirsiniz. Bu sayede Mesh'i kullanmaya devam edersiniz. Ancak bu durum çok verimli olmaz. Birden fazla seçeneğiniz var.
  1. Superonline'a bir şekilde ONT + Router cihazı ile bağlanmanız lazım. Router'ı değiştirebilirsiniz. Birkaç defa arkadaki optik girişini çıkarıp takın, arıza kaydı oluşturun, cihazı değiştirirler. Gelen ekibe ONT'yi ayrı istediğinizi söyleyin.
  2. Kendiniz dışarıdan ONT alabilirsiniz. Superonline çıkışlı bir ONT olmalı ama, burası önemli. Bu kesin çalışacağı anlamına gelmez yine de.
  3. Rehber: FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir? Bu konudaki rehberle bir SFP+ ONT alıp da ONT'den de kurtulabilirsiniz.
Hiçbir seçenek kolay değil. Ben yerinizde olsam bölgedeki bayi ile konuşur içeriden çözmeye çalışırdım.

Hopper'ı direkt CAT6 kabloyla bağlayabilirsiniz. Bu sayede Mesh'i kullanmaya devam edersiniz. Ancak bu durum çok verimli olmaz. Birden fazla seçeneğiniz var.
  1. Superonline'a bir şekilde ONT + router cihazı ile bağlanmanız lazım. Router'ı değiştirebilirsiniz. Birkaç defa arkadaki optik girişini çıkarıp takın, arıza kaydı oluşturun, cihazı değiştirirler. Gelen ekibe ONT'yi ayrı istediğinizi söyleyin.
  2. Kendiniz dışarıdan ONT alabilirsiniz. Superonline çıkışlı bir ONT olmalı ama, burası önemli. Bu kesin çalışacağı anlamına gelmez yine de.
  3. Rehber: FTTH Altyapıda SFP-GPON ile İnternete Nasıl Erişilir? bu konudaki rehberle bir SFP+ ONT alıp da ONT'den de kurtulabilirsiniz.
Hiçbir seçenek kolay değil. Ben yerinizde olsam bölgedeki bayi ile konuşur içeriden çözmeye çalışırdım.

Teşekkürler hocam. Geç de olsa dönüş yapmak istedim. Arıza kaydı oluşturdum ve gelen kişiye rica ettim, ONT cihazı verdi, halloldu :)

Teşekkürler hocam. Geç de olsa dönüş yapmak istedim. Arıza kaydı oluşturdum ve gelen kişiye rica ettim, ONT cihazı verdi, halloldu :)
Geç olsun, güç olmasın :) Hayırlı olsun.

Kendiniz dışarıdan ONT alabilirsiniz. Superonline çıkışlı bir ONT olmalı ama, burası önemli. Bu kesin çalışacağı anlamına gelmez yine de.
Bu yöntem de artık Superonline'da işe yaramıyor, bilginize.