retributive

Uzman

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Neler Lazım?
  2. 2 Adımlar
Merhabalar, selamlar Techolay Ailesi. Umarım iyisinizdir, keyifleriniz yerindedir.
Biliyorsunuz fiber internet kullanırken servis sağlayıcılar bize kendi routerlarını kiralıyorlar. Bu cihazlar genelde kalitesiz oluyor, doğru düzgün ayar yapamıyoruz. En önemlisi de fiber şifresini istesek bile asla vermiyorlar. Biz de kendi routerimizi kullanmak istediğimizde fiber şifresini bilmediğimiz için tıkanıp kalıyoruz.

Aşağıdaki yöntemle fiber şifrenizi kendiniz öğrenebilirsiniz.
⚠️ Baştan söyleyeyim: Yapacağınız işlemler tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

Neler Lazım?​

1. ONT cihazı
    • Router dışında küçük bir kutunuz varsa, işte o ONT.
    • Tek cihazınız varsa, demek ki ONT router’ın içine gömülü.
  2. Ethernet kablosu
    • WAN girişine bağlı kabloyu kullanabilirsiniz.
  3. Bilgisayar (mümkünse laptop)
    • Routera yakın olabilmeniz için laptop daha rahat olur.
  4. Sanal makine programı
    • Windows kullanıyorsanız VirtualBox işinizi görür.
    • Linux kullanıyorsanız zaten yabancı değilsinizdir.

Adımlar​

1. VirtualBox’ı indirin ve bilgisayarınıza kurun.
  2. Paylaşılan sandbox.ova dosyasını indirin.
  3. Dosyaya çift tıklayın, VirtualBox’a içe aktarın.
  4. Sanal makinenin ayarlarından:
    • Ağ adaptörünü Bridge Mode yapın.
    • Köprüleme için bilgisayarınızın ethernet kartını seçin.
  5. Sanal makineyi başlatın. Ekranda aşağıdaki gibi bir arayüz çıkacak.
1757775424746.webp

• 6. Ethernet kablosunun bir ucunu bilgisayara, diğer ucunu router’ın WAN portuna takın.
  • 7. Router’ı yeniden başlatın.
  • 8. Sanal makinede şifreniz ve kullanıcı adınız aşağıdaki altı çizili alanda görünecek. Kenara not alın.

1757775443213.webp

Tebrikler artık satın aldığınız routeri PPPoE modunda kurulum yaparken bu bilgiler size gerekli olacak. Yeni routerinizi hayırlı uğurlu günler de kullanmanız dileğiyle.

DİPNOT: Marka marka router kurulum aşamaları konusunda sizlere yardımcı olamayacağım. Benim de aşırı bilgim yok, oraya buraya bakarak başta @Recep Baltaş abimin Youtube'daki fiber modem kurulum videosundaki işlemleri uygulayarak kurdum. Kendisine de ayrıca tekrardan teşekkürler.

İçerik alıntıdır. Kaynak bağlantısı için buraya tıklayın. Diğer forumdaki arkadaşa da bu içeriği paylaştığı için teşekkürler. Ben bu yöntemi denedim ve işe yaradı. Farklı yollar da elbet mevcuttur.

Sandbox.ova isimli sanal cihazın indirme linkini eklemeyi unutmuşum. Üslup banı yediğim için ve şu anda konu da düzenleme tuşu çıkmadığı için ilave yapıyorum.

İndirmek için tıklayın.

Son düzenleme: