Alp26253

Üyecik
Merhaba,

Superonline'ın verdiği Nokia G-2426G-A modem/router cihazı yerine kendi router'ımı kullanmak istiyorum. Ancak mevcut cihazda ONT ve router tek cihazda birleşik olduğu için doğrudan geçiş yapamıyorum.

Superonline'dan, ONT ve router'ın ayrı olduğu bir cihaza geçiş yapılmasını talep ettim. Kendi isteğimle bu modele geçmek istediğimi belirtmeme rağmen açılan talepler reddedildi.

Superonline'a ait ikinci el harici bir ONT cihazı satın alsam ve gerekli bağlantı bilgilerini bu cihaza tanımlasam çalıştırmam mümkün olur mu? ONT cihazının seri numarası veya benzeri bilgilerin Superonline tarafından sisteme tanımlanması gerekiyor mu?

Kendi router'ımı kullanabilmek için bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?

Merhaba,

Superonline'ın verdiği Nokia g-2426G-A modem/router cihazı yerine kendi Router'ımı kullanmak istiyorum. Ancak mevcut cihazda ONT ve router tek cihazda birleşik olduğu için doğrudan geçiş yapamıyorum.

Superonline'dan, ONT ve Router'ın ayrı olduğu bir cihaza geçiş yapılmasını talep ettim. Kendi isteğimle bu modele geçmek istediğimi belirtmeme rağmen açılan talepler reddedildi.

Superonline'a ait ikinci el harici bir ONT cihazı satın alsam ve gerekli bağlantı bilgilerini bu cihaza tanımlasam çalıştırmam mümkün olur mu? ONT cihazının seri numarası veya benzeri bilgilerin Superonline tarafından sisteme tanımlanması gerekiyor mu?

Kendi Router'ımı kullanabilmek için bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?

2.el ONT alırsanız olmaz bir şekilde sansüronline'a ONT kurdurmanız lazım.

Teknik ekipten modemin değiştirilmesini talep edin ya da bir şekilde modemi değiştirtin, %90 ihtimalle daha iyi bir modem takacaklar ve o modem de harici ont'li olduğu için harici ont kurulumu yapmak zorunda kalacaklar, harici ont kurulduktan sonra istediğiniz modemi haricen alıp takabilirsiniz.

İnternetten alacağınız ont cihazına yazılım atıp root yetkisi elde ettikten sonra orijinal ontdeki bilgileri ona yazmanız lazım. Ont cihazları bile türkiyede 2 internet sitesi satıyor ve root da pek mümkün değil.

Teknik ekipten modemin değiştirilmesini talep edin ya da bir şekilde modemi değiştirtin, %90 ihtimalle daha iyi bir modem takacaklar ve o modem de harici ont'li olduğu için harici ont kurulumu yapmak zorunda kalacaklar, harici ont kurulduktan sonra istediğiniz modemi haricen alıp takabilirsiniz.
1000 mbps için ont ve routeri ayrı ayrı vermiyorlar özellikle bunun için direttim ama "internetinizden verim alamayacağınız için sistem bu talebi otomatik olarak red ediyor" diyor müşteri temsilcisi süperonline ile konuşma işi çözüm olmuyor yeterli desteği vermiyorlar

1000 Mbps için ONT ve routeri ayrı ayrı vermiyorlar özellikle bunun için direttim ama "internetinizden verim alamayacağınız için sistem bu talebi otomatik olarak red ediyor" diyor müşteri temsilcisi Superonline ile konuşma işi çözüm olmuyor yeterli desteği vermiyorlar.

Altyapınızda başka hangi ISS var.

Ya arkadaşın dediği gibi müşteri hizmetlerini darlayacaksın ya da sana en yakın yerden Nokia ONT alıp şansını deneyeceksin. G010R serisini Turkcell'de verdi diye hatırlıyorum ondan bulmaya çalış. Turkcell logolu olsun sana mümkün olduğunca yakın bir yerden ikinci el al. İşlemin garantisi yok, turuncu forumda yapan vardı. Ben Te....'da yapmıştım.