kubilax

Çalışkan
Yaklaşık bir yıldır Superonline kullanıyorum. Yaptığım ilk şey modemi değiştirmek oldu. Bir yıldır Keenetic Extra DSL (KN-2112) kullanıyordum. 24.02.2026 tarihinde bölgemizde bir çalışma oldu; Turkcell'in planlı kesintiler sayfasından kontrol ettiğimde gerçekten bir çalışma olduğunu gördüm. GPON alarm verdi, bir gece sonra normale döndü ancak halen internetim yoktu.

Bugün (25.02.2026) modem arayüzünden baktığımda ISS'ye bağlanamıyordu. Birkaç kez denedikten sonra altıncı hissim devreye girdi ve zorunlu olarak verdikleri modemi taktım; internet gelmişti. Tekrar Keenetic üzerinden kullanıcı adı, şifre ve MAC adresini girip kopyaladım ancak bir türlü bağlanmıyor. Henüz modeme reset atmadım, sadece bağlantıları yeniledim ama nafile.

Verdikleri modemi taktıktan 15 dakika sonra Turkcell ekibi aradı. Altyapı bakımından sonra adres doğrulaması istediler, bir de verdikleri modemin s/n bilgisini sordular. Anlamadım, bir anda modemimi mi banladılar? Bir çözüm yolu var mıdır?

Keenetic'i çıkar onların router'ını tekrar geri tak. Sistem 10-15dk boyunca tanısın sonra tekrar Keenetic'i tak ama Türkcell'in verdiği routerın MAC adresini Keenetic'in içine yazarak klonla. Keenetic arayüzünde MAC klon yaptığında onların sistemlerinde zaten kendi cihazları gibi görünür. Varsayalım ki MAC klonlama yapmadın ve Keenetic'i taktın zaten elindeki verdiği cihazlara ve Keenetic'in kendi MAC adresine engelleme yapmazlar bu yüzden sistemdeki MAC adresi Keenetic ile örtüşmediği için IP alamazsın sadece. Asus RT-AX86U router kullanıyorum binamda Superonline GPON ve Türk Telekom GPON var ikisinde de kendi Asus routerımı kullandım bir sorun yaşatmadılar router değişikliğinde. Onların verdiği çöp routerları ben kullanmam. Türk Telekom'da MAC klon yapmadan çalışıyor ama Superonline'da MAC klon yapmadan bağlantı sağlanamıyor. Türkcell'in her zaman bir kıllığıdır cihaz değiştirme konusunda engelleme, PPPoE'yi müşteriye vermeme gibi. Yüksek fiyat çeker ama her şeyi sansürlüdür ve kısıtlayıcıdır. Bu yüzden Türk Telekom fibere döndüm.

Keenetic'i çıkar onların Router'ını tekrar geri tak. Sistem 10-15dk boyunca tanısın sonra tekrar Keenetic'i tak ama Turkcell'in verdiği routerın MAC adresini Keenetic'in içine yazarak klonla. Keenetic arayüzünde Mac klon yaptığında onların sistemlerinde zaten kendi cihazları gibi görünür. Varsayalım ki Mac klonlama yapmadın ve Keenetic'i taktın zaten elindeki verdiği cihazlara ve Keenetic'in kendi Mac adresine engelleme yapmazlar bu yüzden sistemdeki MAC adresi Keenetic ile örtüşmediği için IP alamazsın sadece. ASUS RT-AX86u router kullanıyorum binamda Superonline GPON ve Türk Telekom GPON var ikisinde de kendi ASUS routerımı kullandım bir sorun yaşatmadılar router değişikliğinde. Onların verdiği çöp routerları ben kullanmam. Türk Telekom'da Mac klon yapmadan çalışıyor ama Superonline'da Mac klon yapmadan bağlantı sağlanamıyor. Turkcell'in her zaman bir kıllığıdır cihaz değiştirme konusunda engelleme, PPPoE'yi müşteriye vermeme gibi. Yüksek fiyat çeker ama her şeyi sansürlüdür ve kısıtlayıcıdır. Bu yüzden Türk Telekom fibere döndüm.

Şöyleki zaten MAC adresi tanımlı otomatik çekiyor. Yarım saat kullanmama rağmen tekrar kendi modemimi kullandığımda yine ISS'ye bağlanamadı. Şimdilik onların verdiğini kullanıyorum tabii ki, ancak port açmada filan sıkıntılıydı bu cihazda 80, 443 portlarını kullandırtmıyordu bu cihaz öyle hatırlıyorum ondan dolayı direk Keenetic kullanıyordum. Şu an sunucuma dahi erişim sağlayamıyorum. Yeniden yapılandırma yapmak istemiyorum. Bu sebeple sordum sonradan bir şekilde klon cihazı engelleyebilirler mi diye. Tekrardan belirteyim 1 yıldır superonline interneti Keenetic modemden dediğiniz şekilde kullanıyordum.

Bir ara bende de oldu ve bana da aynı şekilde s/n sordular. Orijinal Router da girmiyordu ama eskiydi. İnatlaştık, yeni router falan satmaya kalktılar öyleli. Hem ONT hem routerı sıfırladım düzeldi. Keenetic girmedi ama sıfırlayıp tekrardan şifreyi kopyalattığımda sorun düzeldiydi.

Not: MAC adresi klonlamadıydım, çalışıyordu fakat daha sonradan sorun çıkabilir düşüncesiyle MAC adresini elimle girdiydim.

MAC adresini klonluyorum zaten, hatta modemi sıfırladım. Önceki modemin bilgilerini al dediğimde MAC adresini de klonluyor ancak bağlanamıyor ISS ayarlarını gözden geçirin diyor. Kafayı yiyeceğim gerçekten bölgemde başka fiberde yok. ONT cihazınıda sıfırladım hiçbir şey olmadı. Bugün @Recep Baltaş abinin TP-Link EX530v modemi hackliyeceğini öğrendim son çare onu bekleyeceğim yoksa modemi satmam gerekecek.

TP-Link'in de ben etki edeceğini düşünmüyorum doğrusu. Keenetic'de bu hatayı veriyorsa onda da verecektir. ONT cihazıyla da bir alakası yok bu sorunun. Keenetic'in firmware'inde bir hatadan dolayı da bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. MAC Clone ile bu sorun çözülür. MAC Clone işlemine rağmen olmuyorsa firmware'de bir bug vardır bunun bir başka açıklaması olamaz.

Galiba yavaştan sorunu buluyorum. Bu sorun Superonline'a başvurduğum zaman da olmuştu. Şu an aldığım paketin 100/10 Mbps olması gerekirken 1000/1000 Mbps alıyorum; muhtemelen bölgede bir şeyler yaptılar, sorunun bu sebeple olduğunu düşünüyorum. Onun dışında aklıma hiçbir şey gelmiyor. Ben de sorunun modemden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca arkadaşlar, MAC adresini zaten klonluyorum, eski ve yeni sürümleri de kurdum ama yine bağlanmıyor. Başka bir çözüm yolu olduğunu düşünen var mı?

Maalesef bende de aynı sorun oldu. Superonline fiber internetim, Keenetic modem kullanıyordum, bir anda gitti. Ne yaptımsa gelmedi. Sorunu çözen var mı?

Bir durum güncellemesi paylaşmam gerekiyor; anlaşılan hâlâ Keenetic modemimi kullanamıyorum. İnternet hızım normalin katbekat üzerinde seyretmeye devam ediyor. TP-Link modemi takıp Wireshark ile kontrol ettiğimde VLAN ID'nin 0 olduğundan emin oldum; buna rağmen Keenetic tarafında farklı VLAN ID'leri denedim.
VLAN ID değerini 103 olarak girdiğimde modeme bir IP adresi tanımlanıyor ancak bu, ücretini ödediğim statik IP değil. Whois sorgusu yaptığımda bu adresin bir CGNAT IP'si olduğunu öğrendim. Tabii bu teknik detayların tam olarak ne anlama geldiğini veya ne işe yarayacağını henüz bilmiyorum.

Maalesef bende de aynı sorun oldu. Superonline fiber internetim, Keenetic modem kullanıyordum, bir anda gitti. Ne yaptıysam gelmedi. Sorunu çözen var mı?

Bu durum sizin başınıza ne zaman ve nasıl geldi? Bir anda mı oluştu yoksa bölgenizde bir çalışma mı yapıldı? Ayrıca hangi bölgedesiniz? Ben bu problemi İstanbul/Çekmeköy'de yaşıyorum.

Anladığım kadarıyla ISS bölgenizde sistem değişikliğine gitmiş. Bu yüzden VLAN ID ayarınızın değiştiğini düşünüyorum. Genel olarak kullandığı VLAN ID'leri tek tek deneyin (0-35-100-102-106 vs.), muhtemelen birinde çalışacaktır. VLAN 103'de ISS'nin IPTV'sini bağlıyorlar, IP alması normaldir. Sizin internete erişmenizle ilgili değil.