Keenetic'i çıkar onların Router'ını tekrar geri tak. Sistem 10-15dk boyunca tanısın sonra tekrar Keenetic'i tak ama Turkcell'in verdiği routerın MAC adresini Keenetic'in içine yazarak klonla. Keenetic arayüzünde Mac klon yaptığında onların sistemlerinde zaten kendi cihazları gibi görünür. Varsayalım ki Mac klonlama yapmadın ve Keenetic'i taktın zaten elindeki verdiği cihazlara ve Keenetic'in kendi Mac adresine engelleme yapmazlar bu yüzden sistemdeki MAC adresi Keenetic ile örtüşmediği için IP alamazsın sadece. ASUS RT-AX86u router kullanıyorum binamda Superonline GPON ve Türk Telekom GPON var ikisinde de kendi ASUS routerımı kullandım bir sorun yaşatmadılar router değişikliğinde. Onların verdiği çöp routerları ben kullanmam. Türk Telekom'da Mac klon yapmadan çalışıyor ama Superonline'da Mac klon yapmadan bağlantı sağlanamıyor. Turkcell'in her zaman bir kıllığıdır cihaz değiştirme konusunda engelleme, PPPoE'yi müşteriye vermeme gibi. Yüksek fiyat çeker ama her şeyi sansürlüdür ve kısıtlayıcıdır. Bu yüzden Türk Telekom fibere döndüm.