Superonline'ın TP-Link EX530v modemini kullanıyorum. Ev dubleks olduğu için üst kata internet ya çok dalgalı geliyor ya da tamamen kesiliyor. 1000 Mbps internetim olmasına rağmen üst katta yaklaşık 12 Mbps hız alıyorum ve bağlantı sık sık kopuyor.
Bu soruna çözüm olması için ASUS GS-BE7200 satın aldım. Kurulum için PPPoE şifremi, sanal sunucu üzerinden öğrenilen yöntemle öğrendim. MAC adresi ve VLAN ID bilgilerini de modem panelinden aldım. Panelde bulunan MAC adreslerini tek tek denedim ancak ASUS router'a bilgileri girdiğimde hiçbir şekilde internet bağlantısı sağlayamadım.
Hata kayıtlarına baktığımda "Santralden yanıt alınmadı." benzeri bir hata görüyorum. Dört gündür gece 5'lere kadar farklı ayarları deniyorum ancak hiçbir sonuç alamadım.
Turkcell, bölgemizde en yüksek hızı veren tek internet sağlayıcısı. Daha önce benzer bir durum yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
WAN_IF=$(nvram get wan0_ifname)
echo "Algılanan WAN Portu: $WAN_IF"
ip link show ${WAN_IF}.0 >/dev/null 2>&1 || ip link add link $WAN_IF name ${WAN_IF}.0 type vlan id 0
ip link set ${WAN_IF}.0 up
cp /tmp/ppp/options.wan0 /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
sed -i "s/nic-${WAN_IF}/nic-${WAN_IF}.0/g" /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
killall pppd 2>/dev/null
sleep 2
/usr/sbin/pppd file /tmp/ppp/options.wan0.vlan0 &
sleep 10
echo "--- BAĞLANTI DURUMU ---"
ip addr show ppp0 2>/dev/null
echo "--- SON LOGLAR ---"
logread | grep -E 'pppd|PADI|PADO|PADS|PAP|CHAP|local IP' | tail -n 15
Çok güzel, root terminaline erişebildik. Sadece bu kodu girin ardından terminal çıktısını ve internetinizi kontrol edin.
Tamamdır süper, Windows kullanıyorsanız CMD'yi yönetici olarak açın ardından bu kodları girin: ssh admin@192.168.50.1 Bu admin ve 192.168.50.1 kısmı router ve koyduğunuz kullanıcı adına göre değişebilir. Soru gelirse yes'e basın. Ardından admin şifrenizi yazın, şifreniz görünmez, bu normaldir.
WAN_IF=$(nvram get wan0_ifname)
echo "Algılanan WAN Portu: $WAN_IF"
ip link show ${WAN_IF}.0 >/dev/null 2>&1 || ip link add link $WAN_IF name ${WAN_IF}.0 type vlan id 0
ip link set ${WAN_IF}.0 up
cp /tmp/ppp/options.wan0 /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
sed -i "s/nic-${WAN_IF}/nic-${WAN_IF}.0/g" /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
killall pppd 2>/dev/null
sleep 2
/usr/sbin/pppd file /tmp/ppp/options.wan0.vlan0 &
sleep 10
echo "--- BAĞLANTI DURUMU ---"
ip addr show ppp0 2>/dev/null
echo "--- SON LOGLAR ---"
logread | grep -E 'pppd|PADI|PADO|PADS|PAP|CHAP|local IP' | tail -n 15
Çok güzel, root terminaline erişebildik. Sadece bu kodu girin ardından terminal çıktısını ve internetinizi kontrol edin.
Bence iade hakkı varsa, iade edip VLAN ID 0'ı doğru oluşturabilen bir modele geçmesi lazım. Aynı fiyata TP-Link BE550 var, mesela bu router'da VLAN ID 0 olabiliyor. Benim BE220 arayüzünde oluyordu.
Bence iade hakkı varsa, iade edip VLAN ID 0'ı doğru oluşturabilen bir modele geçmesi lazım. Aynı fiyata TP-Link BE550 var, mesela bu router'da VLAN ID 0 olabiliyor. Benim BE220 arayüzünde oluyordu.
İade sorun degilde sorunsuz gelmiş, beğenmiş, kullanilabilir durumda. Yani tamamen arkadasin secimi ancak denemekten zarar gelmez bence. Yine de haklısınız.
Hocam, bence iade edin, mesh sistemi alın, direkt ONT'ye bağlayın. VLAN ID 0 destekleyen model olsun, kullanın ya da başka bir ISS'ye geçin, Turknet mesela. Ben olsam başka ISS'ye geçerdim çünkü o canavar Router'ı heba etmek mantıksız bir ISS için.
Hocam, bence iade edin, mesh sistemi alın, direkt ONT'ye bağlayın. VLAN ID 0 destekleyen model olsun, kullanın ya da başka bir ISS'ye geçin, Turknet mesela. Ben olsam başka ISS'ye geçerdim çünkü o canavar Router'ı heba etmek mantıksız bir ISS için.