Merhaba konu başlığına ne yazacağımı tam olarak kestiremedim o yüzden kısaca derdimden bahsedip sizden öneri almak istiyorum. Şu anda SO üzerinden 200 Mbps'lik bir İnternet hizmeti almaktayım lakin her şeyden memnun olmama rağmen bu DNS ve VPN engelleri beni çıldırtıyor. Malumunuz ülkede en ufak bir olay olsa hemen bant daralmaya gidildiği veya erişim engeli getirildiği için parasını ödediğimiz İnternet ile istediğimiz siteye de erişim sağlayamıyoruz. Ben de tüm bu sorunlardan bıktığım için artık OpenWrt destekli bir modem alıp içine Zapret vs kurarak kullanmaya karar verdim.

Yalnız aklımı karıştıran 2 nokta var, şu anda SO'nun vermiş olduğu ONT ve modem ile İnternete erişim sağlıyorum ve baktığım zaman Bufferbloat testinde grade A sonucu alıyorum onun dışında online oyunlarda vs pingim de gayet iyi ve stabil. Bu durumda SFP macerasına atılmaya gerek var mı sırf ONT cihazını aradan çıkarmak için?

İkinci sorum ise SFP işinden vazgeçtiğim senaryoda tavsiye edeceğiniz OpenWrt destekli ve Wi-Fi 6'ya sahip bir cihaz var mı? Herhangi bir bütçe belirlemedim amacım minimum bütçe ile bu işin içinden çıkmak. Ayrıca eğer olur da SFP yoluna gitmeyi tercih edersem ona uygun bir cihaz önerisi yapabilir misiniz lütfen.

Şu anda SO'nun bana verdiği modem Huawei LG8245x6-50, ONT ise Huawei HG8010HV6.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sansüronline yaptığı kısıtlama, sansür: Senin evinde değil dış ağda :)
Zaten 200Mbps kullanıyorsun SFP hobi dışında bir şeyi yok, sadece ONT üzerinde uygulanan firewall kalkar.

Şu anda SFP kullanmak neredeyse en az 8-10k bir bütçe gerektiriyor.

Sansüronline yaptığı kısıtlama, sansür: Senin evinde değil dış ağda :)
Zaten 200Mbps kullanıyorsun SFP hobi dışında bir şeyi yok, sadece ONT üzerinde uygulanan firewall kalkar.

Şu anda SFP kullanmak neredeyse en az 8-10k bir bütçe gerektiriyor.

SFP'yi boşverelim o zaman hocam da bu sansürü aşamaz mıyız Zapret ile eğer aşamıyorsak çok üzüleceğim daha bugün taahhütü yeniledim :D

SFP'yi boş verelim o zaman hocam da bu sansürü aşamaz mıyız Zapret ile eğer aşamıyorsak çok üzüleceğim daha bugün taahhüdü yeniledim :D

Şu şekilde açıklayayım :hehehe:: O kullandığın zapret, OpenWrt, GoodbyeDPI ile aşmaya çalıştığın sansür Çin'de kullanılan gelişmiş Huawei ISS cihazları ile yapılıyor. Sen basit bir kullanıcısın, internetin tüm protokollerini anlatamam ama Çin'de Huawei sansür cihazlarını geliştiren IT mühendisleri bunları kaç ay yıl arge sonucunda yapıyor, yani ne kadar gelişmiş olduğunu düşün.

Yani sen mesela GoodbyeDPI kullanıyorsun mesela Discord'a veya atıyorum yasaklı siteye girdin tamam aştın fakat buradaki sorun: Gecikme, internetin yavaşlığı, bant daraltma bu tamamen uygulanan sansür katılığıyla alakalı, sen mesela GoodbyeDPI kullanınca tamam aşıyorsun fakat o DPI filtresi seni daha çok inceliyor yani buradaki sorun sansürü aşmaksa kolay fakat sansüre bağlı performansı aşmak maalesef mümkün değil.

Tüm ISS'ler DPI kullanıyor çünkü BTK'nın verdiği yasaklı sitelere erişimi kapatmak zorunda, fakat Superonline bunu daha çok kendi kafasına göre yapıyor, güvenliği çok abartıyor. Çok katı filtreliyor sonucunda internet rezil oluyor.

Şu şekilde açıklayayım :hehehe:: O kullandığın zapret, OpenWrt, GoodbyeDPI ile aşmaya çalıştığın sansür Çin'de kullanılan gelişmiş Huawei ISS cihazları ile yapılıyor. Sen basit bir kullanıcısın, internetin tüm protokollerini anlatamam ama Çin'de Huawei sansür cihazlarını geliştiren IT mühendisleri bunları kaç ay yıl arge sonucunda yapıyor, yani ne kadar gelişmiş olduğunu düşün.

Yani sen mesela GoodbyeDPI kullanıyorsun mesela Discord'a veya atıyorum yasaklı siteye girdin tamam aştın fakat buradaki sorun: Gecikme, internetin yavaşlığı, bant daraltma bu tamamen uygulanan sansür katılığıyla alakalı, sen mesela GoodbyeDPI kullanınca tamam aşıyorsun fakat o DPI filtresi seni daha çok inceliyor yani buradaki sorun sansürü aşmaksa kolay fakat sansüre bağlı performansı aşmak maalesef mümkün değil.

Tüm ISS'ler DPI kullanıyor çünkü BTK'nın verdiği yasaklı sitelere erişimi kapatmak zorunda, fakat Superonline bunu daha çok kendi kafasına göre yapıyor, güvenliği çok abartıyor. Çok katı filtreliyor sonucunda internet rezil oluyor.

Gayet açıklayıcı olmuş hocam teşekkür ederim, anladığım kadarıyla sırf sansürü aşmak için şu aşamada para harcamaya pek gerek yok gibi.