Merhaba. Adresimde Superonline fiber altyapı var. Sizce geçmeye değer mi? Ayrıca şu an Xiaomi AX3200 Router'a sahibim ve geçersem bunu da kullanmam lazım. Ama Superonline PPPoE bilgilerini vermiyor sanırım. Bunu bir şekilde öğrenebiliyor muyum? CS2'de ping çok olmamalı ayrıca. Şimdiden teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?antalyalii
Çalışkan
Altyapılar şehirden şehre değişebilir. Çevrede kullanan varsa sormanız en iyisi olur. Bizim çevremizdeki altyapısı çok yavaş SuperOnline'ın.Merhaba. Adresimde Superonline fiber altyapı var. Sizce geçmeye değer mi? Ayrıca şu an Xiaomi AX3200 Router'a sahibim ve geçersem bunu da kullanmam lazım. Ama Superonline PPPoE bilgilerini vermiyor sanırım. Bunu bir şekilde öğrenebiliyor muyum? CS2'de ping çok olmamalı ayrıca. Şimdiden teşekkürler.
Ekleme: Fiber kabloların kalitesi de önemli. Bazılarında çok kopuk ve yırtık olabiliyor, bizim mahallede 24 saat bağlantı kesilmişti.
temmuzhd
Uzman
Öğrenebiliyorsun çok zor değil, rehber videoları çok.Merhaba. Adresimde Superonline fiber altyapı var. Sizce geçmeye değer mi? Ayrıca şu an Xiaomi AX3200 Router'a sahibim ve geçersem bunu da kullanmam lazım. Ama Superonline PPPoE bilgilerini vermiyor sanırım. Bunu bir şekilde öğrenebiliyor muyum? CS2'de ping çok olmamalı ayrıca. Şimdiden teşekkürler.
Kesinlikle geçmeyin. Çok kötü ve sansürcü bir ISP. Illa o altyapıda olsun istiyorsanız Netspeed bakabilirsiniz. Ama Superonline'dan direkt olarak sakın hizmet almayın.
LA Knight
Üstün
PPPoE bilgisi Virtualbox kurup Sandbox çalıştırınca bilgilerin veriliyor.
Açık adrese kadar her şeye değişiyor performansı. Ben 6 ay önce TT kullanıyordum ne ping çıkma ne de gecikme vardı şimdi açtığım oyunda kenarda, üstte ping simgesi. Sabit pingde de TT benim açımdan iyiydi. İst ve Ank iki farklı konumda net kullanıyorum Ank TT var oradaki sabit ping değerim bile SOL İstanbul performansımdan daha iyi durumda yani konum olarak yakınsın bir avantajın olsun ama şu an kullandığım SOL sağ olsun o avantajı da başaramıyor.
Yani benim için kötü tecrübe oldu. Ben sorun yaşıyorum sen yaşamayabilirsin mesela binlerce insan TT muzdaribi ama bende sorun yok.
Açık adrese kadar her şeye değişiyor performansı. Ben 6 ay önce TT kullanıyordum ne ping çıkma ne de gecikme vardı şimdi açtığım oyunda kenarda, üstte ping simgesi. Sabit pingde de TT benim açımdan iyiydi. İst ve Ank iki farklı konumda net kullanıyorum Ank TT var oradaki sabit ping değerim bile SOL İstanbul performansımdan daha iyi durumda yani konum olarak yakınsın bir avantajın olsun ama şu an kullandığım SOL sağ olsun o avantajı da başaramıyor.
Yani benim için kötü tecrübe oldu. Ben sorun yaşıyorum sen yaşamayabilirsin mesela binlerce insan TT muzdaribi ama bende sorun yok.
Ben kendi deneyimim sonucunda eğer faturasını ödeyebiliyorsanız öneririm. Bazı paketleri TV+ ile de geliyor, tabi o servisi kullanmadım ama hiç dizi/film aboneliğiniz yoksa hiç yoktan iyidir.
Sansür aşılamıyor diyenler 2020'de kalmış sanırım.
Kullanım amacınıza bağlı olarak sadece upload hızı yavaş gelebilir. Özellikle YouTube'a video çekiyorsanız upload hızı simetrik olan bir ISS'e başvurmalısınız.
PPPoE bilgilerini ZTE modemden çekebiliyorsunuz. Huawei modem hakkında bilgim yok.
2 yıldır Superonline kullanıyorum. Oynadığım hiçbir oyunda, eğer sunucu kaynaklı bir problem yoksa, ping sorunu yaşamadım. Evet, ciddiyim. Wi-Fi ile bağlıyım o halde bile ping yok. Bir kere bile olsun internetim kesilmedi. Bir kere bile olsun hızım düşmedi.
Eğer bozuk bir altyapıya düşmediyseniz, evet öneririm. Ücreti sorun değilse tabii.
Sansür aşılamıyor diyenler 2020'de kalmış sanırım.
Kullanım amacınıza bağlı olarak sadece upload hızı yavaş gelebilir. Özellikle YouTube'a video çekiyorsanız upload hızı simetrik olan bir ISS'e başvurmalısınız.
PPPoE bilgilerini ZTE modemden çekebiliyorsunuz. Huawei modem hakkında bilgim yok.
2 yıldır Superonline kullanıyorum. Oynadığım hiçbir oyunda, eğer sunucu kaynaklı bir problem yoksa, ping sorunu yaşamadım. Evet, ciddiyim. Wi-Fi ile bağlıyım o halde bile ping yok. Bir kere bile olsun internetim kesilmedi. Bir kere bile olsun hızım düşmedi.
Eğer bozuk bir altyapıya düşmediyseniz, evet öneririm. Ücreti sorun değilse tabii.
Geçilir neden geçilmesin? Filtre olayı ise Superonline, Kablonet, Türk Telekom hepsinde hemen hemen aynı ağırlıkta. Biri birinden daha ağır filtre uygulamıyor artık. Hepsinde VPN veya DPI Bypass gerekli.
Küçük operatörler ise çok sorun yaşatır. Genel olarak TurkNet dışında hiçbirini önermiyorum. Ki TurkNet de artık küçük değil.
Superonline anlamlı boyutta bireysel altyapısı olup, Backbone'u da kendine ait iki üç firmadan birisi. Bir sorun durumunda çözümü de çok daha hızlı olur.
Küçük operatörler ise çok sorun yaşatır. Genel olarak TurkNet dışında hiçbirini önermiyorum. Ki TurkNet de artık küçük değil.
Superonline anlamlı boyutta bireysel altyapısı olup, Backbone'u da kendine ait iki üç firmadan birisi. Bir sorun durumunda çözümü de çok daha hızlı olur.