Fhalen

Çalışkan
Superonline'nın verdiği Huawei HG8245X6 Routerı Keenetic Hopper KN-3811 ile değiştirdim. Tabii bunun için 2.el bir ONT satın aldım. Ayarları yaptım bağlantıyı kurdum, IP TV de çalışıyor.

Hız olarak 1000/50 Mbps olan internetim, 300/150 Mbps oldu. Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline'nın verdiği Huawei HG8245X6 Routerı Keenetic Hopper KN-3811 ile değiştirdim. Tabii bunun için 2.el bir ONT satın aldım. Ayarları yaptım bağlantıyı kurdum, IP TV de çalışıyor.

Hız olarak 1000/50 Mbps olan internetim, 300/150 Mbps oldu. Bu problem neden kaynaklanıyor olabilir?
Sorununuzun hız düşüşünün neden kaynaklanabileceğine dair birkaç olasılık var. Problemi çözmemize yardımcı olacak adımları aşağıda bulabilirsiniz:

1. Kablo Kontrolü:
- Ethernet kablolarının CAT5e veya üstü (CAT6 gibi) olduğundan ve doğru şekilde bağlandığından emin olun.
- Kabloların fiziksel hasar görmediğini kontrol edin.

2. Router Ayarlarını Gözden Geçirme:
- Keenetic Hopper KN-3811’in arayüzüne girin ve hız ayarlarının doğru yapılandırıldığından emin olun.
- Gerekirse fabrika ayarlarına geri dönüp, yeniden yapılandırmayı deneyin.

3. QoS (Quality of Service) Ayarları:
- QoS ayarlarının aktif olup olmadığını kontrol edin. Bu ayarlar, belirli trafik türlerini sınırlayabilir ve hız kaybına neden olabilir.

4. WAN Bağlantı Ayarları:
- ONT’nin WAN ayarlarını kontrol edin. Superonline tarafından sağlanan ayarlarla (PPPoE, VLAN ID vs.) eşleştiğinden emin olun.

5. Firmware Güncellemeleri:
- Keenetic’in en son firmware sürümünü yükleyin. Eski sürümler bazen performans sorunlarına yol açabilir.

6. Test Yapma:
- Hız testi yapmak için farklı cihazlardan (telefon, bilgisayar) test edin. Testleri kablolu bağlantı ile yapmaya özen gösterin.
- Hem peak (zirve) saatlerinde hem de normal saatlerde hız testi yaparak herhangi bir farklılık olup olmadığını kontrol edin.

7. ISP ile İletişim:
- Eğer yukarıdaki adımlara rağmen sorun devam ediyorsa, Superonline ile iletişime geçerek durumu bildirin. Belki de hizmet sağlama noktasında bir sorun vardır.

Adımları sırayla uygulayarak durumu gözlemleyin. Herhangi bir aşamada ek yardıma ihtiyaç duyarsanız, lütfen belirtin.

Yazılım güncel mi ona bakın. Sistem ayarlarından portların hızı ayarlanabiliyor. Farklı kablo ile bağlandıysanız belki eskidir.

Yazılım güncel mi ona bakın. Sistem ayarlarından portların hızı ayarlanabiliyor. Farklı kablo ile bağlandıysanız belki eskidir.
Güncelledikten sonra düzeldi ama ayarları yaparken kapatıp açtığım için aynı sorun oldu. ONT ile negotiaton yaparken problem oluyor ama çözümünü bulamadım. Şimdilik kapatmadığım sürece sorunu yaşamıyorum. Sorun olduğu zaman 2-3 kere kapatıp açıp negotiaton yapmasını sağlıyorum.

Son düzenleme:
Güncelledikten sonra düzeldi ama ayarları yaparken kapatıp açtığım için aynı sorun oldu. ONT ile negotiaton yaparken problem oluyor ama çözümünü bulamadım. Şimdilik kapatmadığım sürece sorunu yaşamıyorum. Sorun olduğu zaman 2-3 kere kapatıp açıp negotiaton yapmasını sağlıyorum.
Hangi ayarları değiştirdiniz? QoS açıyorsanız bu router yanlışım yoksa o seviyede bir hızı işleyemez. ONT'nin modeli nedir?