LA Knight

Üstün
@Liguori Hocam sizin de mesajlarınıza denk geldim, tecrübeniz de var zaten bu Sansüronline ile sizi de etiketleyerek sorayım. Elimde klasik Huawei ONT cihazı var verdikleri HG8010Hv6-10. Modem olarak da ZTE H300P verip kaçtılar. İşin kötü yanı modem arayüzü o kadar kötü ki yani SSID gizleme bile yok. Elimde de Keenetic Extra DSL (fiber desteklemiyor, normal internette gördüğüm PPPoE değerlerini alabilirim diye denedim) ve Asus AX-1800U (aynısını denedim yine ZTE arayüzüne atıyor) var. Yani bir ihtimal olur diye Keenetic modemlerde olan yöntemi denedim fakat direkt ZTE arayüzü geliyor nerede hata yapıyorsam. Yani kısaca ben bu modemi değiştirmem mümkün mü?

Mümkün modem civataları düzgünce sök ve narince aç cihazı şaşe yaptır boz cihazı kısaca. Sonra ara talep oluştur onlar zaten görecek internet gelmediğini ekip gelecek değiştirecek denedim ve değişimi yapatılar

Mümkün modem civataları düzgünce sök ve narince aç cihazı şaşe yaptır boz cihazı kısaca. Sonra ara talep oluştur onlar zaten görecek internet gelmediğini ekip gelecek değiştirecek denedim ve değişimi yapatılar
Hocam ben daha çok Superonline modemine bağımlı kalmamak için değiştirmekten bahsediyorum.

Superonline'da modem değişimini bu şekilde yapmıştım şansını deneyebilirsin sen de. Aynı şekilde yine Superonline'da kullanıcı adı ve şifremi de bu yöntemle edinmiştim. Ve Keenetic routerlar otomatik şifreyi alabiliyor diye biliyorum ama bunu denemedim. Sende zaten ONT cihazı var mış kullanıcı adını şifreni attığım yöntem ile dene eğer işe yararsa ya da başka bir şekilde kullanıcı adını şifreni öğrenebilirsen istediğin routera geçebilirsin zaten.

Hocam öncellikle sizin ONT ayrı olduğu için modem değiştirmeniz daha kolay ve mümkün evet. ONT'den çıkan RJ45 kablosunu istediğiniz modeme takabilirsiniz. Ama bunun belli şartları var SansürOnline'da.

1. PPPoE kullanıcı adını ve şifrenizi bilmeniz lazım.
  2. VLAN ID'yi bilmeniz lazım.
  3. WAN MAC adresini not etmeniz lazım.
2 ve 3 kolay. H3600P arayüzünde WAN/İnternet sekmesi olması lazım. Burada IPv4 bağlantı kutucuğuna tıkladığınızda bir sürü bilgi çıkacak. Burada PPPoE kullanıcı adınız, VLAN ID ve WAN MAC adresi yazıyor olacak. Bunları not alın.

Tek sorun PPPoE şifresini bulmak. Bunlar için birkaç yol var. H3600P ile hangileri çalışıyor bakıp dönüş yapmam lazım. Keenetic modem'de H3600P'den PPPoE bilgilerini çekme ayarı var yanlış hatırlamıyorsam.

Bildiğinizin aksine Keenetic Extra DSL'i Fiber modemi olarak kullanabilirsiniz. Mavi port'u RJ45 WAN portu olarak ayarlayabilirsiniz kurulum sırası.

Siz PPPoE bilgilerinizi biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Hocam öncellikle sizin ONT ayrı olduğu için modem değiştirmeniz daha kolay ve mümkün evet. ONT'den çıkan RJ45 kablosunu istediğiniz modeme takabilirsiniz. Ama bunun belli şartları var SansürOnline'da.

1. PPPoE kullanıcı adını ve şifrenizi bilmeniz lazım.
  2. VLAN ID'yi bilmeniz lazım.
  3. WAN MAC adresini not etmeniz lazım.
2 ve 3 kolay. H3600P arayüzünde WAN/İnternet sekmesi olması lazım. Burada IPv4 bağlantı kutucuğuna tıkladığınızda bir sürü bilgi çıkacak. Burada PPPoE kullanıcı adınız, VLAN ID ve WAN MAC adresi yazıyor olacak. Bunları not alın.

Tek sorun PPPoE şifresini bulmak. Bunlar için birkaç yol var. H3600P ile hangileri çalışıyor bakıp dönüş yapmam lazım. Keenetic modem'de H3600P'den PPPoE bilgilerini çekme ayarı var yanlış hatırlamıyorsam.

Bildiğinizin aksine Keenetic Extra DSL'i Fiber modemi olarak kullanabilirsiniz. Mavi port'u RJ45 WAN portu olarak ayarlayabilirsiniz kurulum sırası.

Siz PPPoE bilgilerinizi biliyor musunuz?
Hocam güç de olsa öğrendim. Çözümü Virtualbox'ta Sandbox açarak buldum. PPPoE ayarlarımı buldum. Şimdi Asus modemimi kurdum. Dünya var mış. Tek sıkıntı TV+ kurmakta onun için de sanırım Modemin MAC adresini Asus'a klonlarsam bağlanacak.

Hocam güç de olsa öğrendim. Çözümü Virtualbox'ta Sandbox açarak buldum. PPPoE ayarlarımı buldum. Şimdi Asus modemimi kurdum. Dünya var mış. Tek sıkıntı TV+ kurmakta onun için de sanırım Modemin MAC adresini Asus'a klonlarsam bağlanacak.

Evet, WAN MAC adresini klonlayın.

Ayrıca TV+ çalışması için IPTV VLAN ID'yi girmeniz gerekebilir. Bu normal internet VLAN ID'den farklı oluyor genellikle. Bunu öğrenmek için H3600P'yi takıp dediğim sekmeye bakmak gerekiyor.

Evet, WAN MAC adresini klonlayın.

Ayrıca TV+ çalışması için IPTV VLAN ID'yi girmeniz gerekebilir. Bu normal internet VLAN ID'den farklı oluyor genellikle. Bunu öğrenmek için H3600P'yi takıp dediğim sekmeye bakmak gerekiyor.
Enteresan, WAN MAC istemedi. TV+ İnternet şifresini girince kabul etti. Gözlerim yaşardı.

Enteresan, WAN MAC istemedi. TV+ İnternet şifresini girince kabul etti. Gözlerim yaşardı.
FTTH sistem ve ONT olduğu için olabilir. Müşteri doğrulamasını ONT üzerinden yapıyorlardır. VLAN bilgileri artık ONT'de de olabiliyor zaten.

Ben FTTH'ye geçmeden önce 15 yıl falan FTTB kullandığım için zorunluydu. Alışkanlık olduğu için hep klonluyordum ben. Belki FTTH de gerekmiyordur. Diğer firmalarda zaten hiç gerekmiyor.

Güle güle kullanın hocam. PPPoE şifresini not edin aman kaybetmeyin :D SansürOnline her sene bunu öğrenmeyi daha zorlaştırıyor.