Superonline'dan Millenicom'a geçiş

15725

Çalışkan
Evet dostlar. Superonline denen firmadan kurtulduğum güne sonunda kavuştum. Superonline altyapısı üzerinden Millenicom'a geçmiş bulunmaktayım. Fiber 100 paketini kullanıyorum. Speedtest değerlerini aşağıya bırakıyorum. Sormak istediğiniz sorular var ise cevaplayabilirim.

1- Kurulumu Turkcell ekipleri yaptı.
2- Kiralanan modem Turkcell'e ait ve Turkcell logolu bir modem.
3- Turkcell Superonline kendi internetinde vermiş olduğu modemde DNS değişikliğine izin vermiyordu ve abonelik kullanıcı adı ile şifresini paylaşmıyordu. Şu anda bulunan modemde böyle bir engel yok ve DNS değiştirilebiliyor. Millenicom kullanıcı adı ile şifreyi paylaştı.
4- Turkcell Superonline DNS değiştirememe, upload hızında akşam 5'ten sonra düşüşlük, bazı sitelere erişememe tarzında bulunan tüm sansür sorunları ortadan kalktı.
5- Modem kiralama zorunlu ve modem kiralama ücreti aylık 70 TL.
6- 4 Ay 370 TL olarak anlaştık. 4. Aydan itibaren ise ayda 520 TL olacak. Modem kirası dahil. Taahhütsüz.
7- Turkcell Superonline kendi internetinde ONT cihazı bağlamamıştı. Şimdi ONT cihazı ile bağlandı.
8- İnternet Superonline altyapısı üzerinden bağlandı.

Hayırlı olsun, ben de Türk Telekom altyapısıyla (fiber) Türk Net kullanıyorum ama upload limiti yok. Yani 100/100 alıyorum. Milleni mi kısıtlamış seni yoksa Superonline mı bilmiyorum kötü olmuş o kısmı.

Düzeltme: Şu an baktığımda 100'e / 1.000 alıyormuşum

Hocam normalde tam tersi olması gerekmezmi değerlerin?

Binamda maalesef TT fiber yok. Superonline üzerinden ise Millenicom, D-Smart, Vodafone haricinde internet sağlayan kurum yok. D-Smart ile Vodafone çok pahalıydı. Ben de kararı Millenicom'da kıldım. Millenicom Superonline altyapısı üzerinden maksimum 200 MBPS verebiliyormuş. 200 ile 100 arasında 300 TL fark vardı bu yüzden 100 olanı seçtim.

Hocam normalde tam tersi olması gerekmezmi değerlerin?
100/20 demişlerdi zaten sonra 100/100 aldığımı gördüm az önce de 100/1000 hatalı muhtemelen zaten bir sorun vardır bir yerlerde. Paketim 1000/100 değil yani, hatalı olan upload fazlalığı.

Millenicom işini iyi yapıyor.

Hocam, benim internetimi verin.
Hahaha keşke elimde olsa verebilsem upload'ın yarısını, o kısım işime hiç yaramıyor çünkü.

Hocam Hala memnun musunuz kendim de geçmeyi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…