Yakup3434

Çalışkan
Herkese merhaba, iyi sosyaller, yaklaşık 15 yıllık Superonline aboneliğimi artık değiştirmek istiyorum, yaklaşık 1.5 yıldır fiber altyapı 1000 Mbps paketini kullanıyorum. Buna rağmen özellikle CS2 tarzında online oyunlarda Avrupa sunucularında aynı ilçede oturduğumu Türk Telekom veya TurkNet kullanıcılarına göre 2 kat daha fazla ping değeri alıyorum. Durumla ilgili Superonline'in pek kayda değer bir fikri/yorumu/çözümü olmadığı için internetimi değiştirmeyi düşündüm ve TurkNet'i tercih etmek istedim.
Bugün TurkNet'i aradım birkaç bilgi almak için ancak tam anlamıyla sorularıma yanıt alamadım ve foruma yazmak istedim.
TurkNet'in bana söylediği, apartmanımda GigaFiber altyapısı yok, TurkNet apartmanda Türk Telekom ile ortak altyapı kullanıyor. 100Mbit internet sunabiliyorlar, isteğe göre ek ücretle 1000 Mbit down - 50Mbit up hizmeti de sunabiliyorlar.

Şimdi merak ettiğim şu,

1. GigaFiber hizmeti yok, ağ ayarlarıyla oynayıp 1000 Mbps veriyoruz dediği durum ne kadar sağlıklı? Superonline doğrudan evime fiber kablo çekiyor ve bunun üzerinden 1000 Mbps veriyor, TurkNet bu durumda nasıl bir uygulama yapıyor? Eski sistem CAT kablosundan 1000 vermeye mi çalışıyor yoksa fiber kablo çekiyor mu?

2. sorum da Superonline'dan TurkNet'e geçmemde ping farkı olur mu anlattıklarıma istinaden?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. soru için burdan ve burdan bbk kodunu sansürle altyapı sorgular mısın?

2. eğer TurkNet'te fiber altyapı kullanacak ise pingin düşür çünkü Turkcell çok fazla sansür uyguluyor ve TurkNet'in yurt dışı çıkışları daha iyi.
Türknette, türktelekom altyapısı kullanacağım, apartmanda gigafiber altyapı yok turktelekomun fiber kutusunu ortak kullanıyorlar sanırsam

Dosya Ekleri

• net1.webp
    net1.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 55
  • net2.webp
    net2.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 56
Güzel haber TurkNet 1000MEGAbit alabiliyorsunuz tabii ekstra aylık 200TL vermeniz gerekiyor ben olsam direk geçerdim.

Sanırım geçeceğim, ilk etapda 100Mbit ile kullanım sağlarım. Sonrasında isteğe göre 1000MBIT deneyebilirim. Aslında şu anda kullandığım 1000MBIT'den sonra 100Mbit'e geçmek download açısından epey kayıp yapacak ama ağırlıklı benim için online oyunlardaki pingin önemi var.