kompetankedi
Bilgin
Turknet taahhütsüz ama Telekom ne zaman portlara zam yapsın onlarda aynı zamanda zam yapıyor.
Çalışıp ödeyen ben olsam sürekli kullandığım bir şey olduğundan takılmam öderim. Babamın üstüne olduğundan ve onun için internete girse yeter olduğundan o fiyatına taahhüt olaylarına bakıyor sadece maalesef.Saçma ama aslında bu ekonomide mantıklı olabiliyor hocam. Ben o yüzden tercih ediyorum mesela.
Benzer durum Superonline'da da geçerli kendi altyapısı değilse. Bize fiber bu yaz döşendi o zaman Superonline'da 750 TL falandı. TT zam yapmasıyla beraber 950'ye yükseltmiş. Turknet içinde aynı şekilde.Turknet taahhütsüz ama Telekom ne zaman portlara zam yapsın onlarda aynı zamanda zam yapıyor.
Hocam işte sanırsam sizin sorunlar DOCSIS altyapısı kaynaklı. TT Fiber altyapısından TürkNet alırsanız sorun olacağını sanmam.İndirmeden yana sorun yok şu an DOCSIS internetle 100mbps'lik pakette 90 küsür hızları görüyorum. Herhangi bir fibere geçersem de aynı hızı alacağım. Beni şu an rahatsız eden paket hızını arttırdıktan sonra ping ve paket kaybının artması.
Muhtemelen kesilecek sorun fibere geçersek. Sorun direkt DOCSIS kaynaklı değil de sanırım Kablonet'in destekliyor olmasına rağmen Superonline'ın upload'ı kısıtlamasından oluyor. Dediğim gibi testlerde hız sonradan düşüyor upload'da ve upload gecikmesi arada kopup ani fırlamalar yapıyor.Hocam işte sanırsam sizin sorunlar DOCSIS altyapısı kaynaklı. TT Fiber altyapısından TürkNet alırsanız sorun olacağını sanmam.
@kompetankedi, geçtiğimiz ay Turknet'te yaşanan sorunlar düzeldi mi peki hocam. Bildiğiniz üzere çok fazla şikayet altı Turknet geçtiğimiz aylarda. Hatta esprisi çıktı yeni alınan stajyer yüzünden oldu diye (belki de gerçektir)![]()