Mobese

Üyecik
Merhabalar, ben Superonline’ın 1 gigabit simetrik internet abonesiyim. Superonline’ın verdiği TP-Link EB810v model router’ını kullanıyorum. Router’ın özelliklerinden gayet memnunum ama arayüzüne girdiğim zaman doğru düzgün hiçbir şeyi değiştirmeye izin vermiyor. En basitinden, önünde bulunan LED ekranda Superonline logosu var; o ekran normal arayüze giriş yapılsa hava durumu veya saati gösterebiliyor, bunu bile engellemişler-sadece kendi logolarını koymuşlar.

Bu sorunu çözmek için root yetkisi ile daha derin bir arayüze erişmem mümkün mü, veya nasıl tam arayüze erişebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbet bir yolu veya açığı vardır, ama şu an biliniyor mu veya ne zaman ortaya çıkar yorum yapamam.

Root yetkisi alsanız bile bahsettiğiniz şeyleri muhtemelen değiştiremeyeceksiniz. Bunlar firmware ile alakalı şeyler. Cihaz SuperOnline firmware'i kullanıyor. Normal bir EB810v firmware yüklemeniz gerekir, ama böyle bir şey mümkün değil. Çünkü EB810v sadece ISS'lere verilen bir cihaz. Yani indirilebilecek "normal", temiz bir firmware'ı yok zaten. TP-Link'in sitesinde de yok.

Maalesef yapabilecek çok bir şey yok gibi.

PPPoE bilgilerinizi, VLAN ID ve WAN MAC adresinizi biliyorsanız kendi modeminizi kullanın derim.

Merhabalar, ben Superonline’ın 1 gigabit simetrik internet abonesiyim. Superonline’ın verdiği TP-Link EB810v model router’ını kullanıyorum. Router’ın özelliklerinden gayet memnunum ama arayüzüne girdiğim zaman doğru düzgün hiçbir şeyi değiştirmeye izin vermiyor. En basitinden, önünde bulunan LED ekranda Superonline logosu var; o ekran normal arayüze giriş yapılsa hava durumu veya saati gösterebiliyor, bunu bile engellemişler-sadece kendi logolarını koymuşlar.

Bu sorunu çözmek için root yetkisi ile daha derin bir arayüze erişmem mümkün mü, veya nasıl tam arayüze erişebilirim?
TP-Link EB810v router'ınızda arayüz kısıtlamalarını aşmak ve root yetkisi ile tam arayüze erişmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken önemli bir nokta, bu işlemlerin cihazınızı garanti kapsamından çıkartabileceğidir.

1. Firmware Sürümünü Kontrol Etme:
- Router’ın yönetim arayüzüne girin (genellikle tarayıcıda 192.168.1.1 gibi bir IP adresiyle).
- Firmware sürümünüzü kontrol edin. Superonline tarafından sağlanmışsa özel bir sürüm olabilir.

2. Alternatif Firmware Araştırma:
- Eğer root erişimi istiyorsanız, DD-WRT, OpenWRT veya Tomato gibi alternatif firmware’ler araştırın. Ancak bu firmware'lerin EB810v için destekleyip desteklemediğini kontrol edin.
- Firmware’i yüklemeden önce cihazınıza uygun olup olmadığını doğrulamak önemlidir.

3. Router'ınızı Yedekleme:
- Mevcut ayarlarınızı yedekleyin (yönetim arayüzü altında bu seçenek bulunur). Bu sayede sorun yaşarsanız eski ayarlarınıza dönebilirsiniz.

4. Firmware Yükleme:
- Alternatif firmware’e geçmek için, alternatif firmware dosyasını indirin.
- Yönetim arayüzüne girerek firmware güncelleme sekmesine gidin.
- İndirdiğiniz firmware dosyasını yükleyin. Bu işlem sırasında router’ın kapanmamasına dikkat edin.

5. Yeni Firmware ile Giriş:
- Alternatif firmware yüklendikten sonra, yeni IP adresini (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) tarayıcıda deneyerek yeni arayüze giriş yapın.
- Artık LED ekran gibi özelleştirme seçeneklerine erişim sağlayabilirsiniz.

6. Güvenlik Ayarlarını Yapma:
- Yeni arayüzde güvenlik ve ağ ayarı değişikliklerinizi yapmayı unutmayın.
- Varsayılan şifreleri değiştirin ve güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin.

Bu adımlar ile cihazınıza daha fazla erişim sağlayabilir ve ayarları değiştirebilirsiniz. Ancak dikkatli olun, yanlış yapılandırmalar cihazınıza zarar verebilir.