Control'de okunacak ne var ki? Ana senaryo ile alakasız sadece olayın inciğini cinciğini öğrenmek isteyenler için sağa sola yerleştirilmiş dokümanlar var.
Oyunun hikayesinin altyapısının ne kadar iyi kurulduğuna göre değişiyor düşüncelerim. Death Stranding’in metinlerini okudum mesela. Replaced oyununda da metinleri okudum. Expedition 33’te okudum. Ama sallamasyon bir hikaye varsa ve oyun hikaye temelliyse, yani okumadan pek bir anlamı olmuyorsa oyundan soğuyup kapatıyorum. Skip deyip metinleri geçerek oynamak içime sinmiyor o zaman da.
Control'de okunacak ne var ki? Ana senaryo ile alakasız sadece olayın inciğini cinciğini öğrenmek isteyenler için sağa sola yerleştirilmiş dokümanlar var.
Okumadan bitirebiliyorsun da okumazsan ciddi bir süre boyunca hikaye kopuk kalıyor. Bitirsen bile hikayeyi düzgün kavramak için okuman gerek ya da internetten dinleyeceksin.
Beni sarmıyor bu tarz oyunlar. Oyun konusunda da çok seçici sayılırım zaten ilgimi çekmeyen konsept olunca 1 saat bile şans veremeyebiliyorum oyuna. Genelde orta çağ oyunlarında böyle oluyor bende.