Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SAYKOTURK

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B850 Gaming X WI-FI6e
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D.
  • Ekran kartı: Galax GeForce RTX 5080 1-Click OC.
  • İşletim sistemi: Windows 10.

Selam.

Sistemi kurduğumdan beri mavi ekran problemi yaşıyorum. Ekran kartına gelen son güncellemeden sonra, masaüstü geldikten 20 saniye sonra mavi ekran veriyor ve hiçbir şey yaptırmıyor. PSU’yu düğmesinden kapatıp tekrar açınca düzeliyor ama ertesi gün yine aynı senaryo :(. EXPO’yu kapatsam da açsam da aynı. Memory Context Restore’u enable yapsam da disable yapsam da aynı. Problem nerede, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Buyurun, minidump dosyası:

mavi ekran.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Anakart: Gigabyte B850 Gaming X WI-FI6e
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D.
  • Ekran kartı: Galax GeForce RTX 5080 1-Click OC.
  • İşletim sistemi: Windows 10.

Selam.

Sistemi kurduğumdan beri mavi ekran problemi yaşıyorum. Ekran kartına gelen son güncellemeden sonra, masaüstü geldikten 20 saniye sonra mavi ekran veriyor ve hiçbir şey yaptırmıyor. PSU'yu düğmesinden kapatıp tekrar açınca düzeliyor ama ertesi gün yine aynı senaryo :(. EXPO'yu kapatsam da açsam da aynı. Memory context Restore'u enable yapsam da disable yapsam da aynı. Problem nerede, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Buyurun, minidump dosyası:

Eki Görüntüle 172978

Önceden yaşanmış @Recep Baltaş video çekmiş

Ekran kartını driverini temiz kurulum yaparak indirin minidump sürücü hatası diyor.

Zaten ne olduysa gelen güncelleme ile birlikte temiz kurulum yapınca oldu. (her zaman temiz kurulum yaparak güncellerim.)

1755034226153.webp

Recep beyin videosu doğrultusunda bulduğum sonuç usbxhcı oldu. Bu nedir?

Dosya Ekleri

• 1755034260790.webp
    1755034260790.webp
    55,8 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Hangi sürümü deniyorsunuz bilmiyorum ama 580.88 ve 580.97 sıkıntılı sürümler şu an. 572-576 sürümleri denemenizi tavsiye ederim.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Yaptığım araştırmalara göre Görev Yöneticisi'nden USB sürücülerini manuel olarak güncelledim. Yarin tekrar deneyeceğim eğer olmaz ise önerdiğiniz sürücüler ile tekrar deneyeceğim.
Battlefield 6 oyununda Alt+Tab yapınca bilgisayar bir sapıtıyordu bazen kilitlenip mavi ekrana düşünüyordu bazen mavi ekran vermiyor ama arka USBlere bağlı ne varsa enerjileri kesiliyordu kabloları sök tak yapmam gerekiyordu. Yarin tekrar deneyeceğim.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Merhaba günaydın konuya ek olarak bilgisayarı sabahları açılmama problemi var ve devam ediyor.

Sabah bilgisayarı açtığımda ekran kartı kırmızı alarm verir gibi kırmızı ışığı yanıp sönüyor ne kadar beklersem bekleyeyim bu şekilde kalıyor. PSU'yu düğmesinden kapatıp açtığımda tekrar çalıştırıyorum bu sefer bilgisayar açılıyor görüntü geliyor.

Oyun oynarken örneğin Battlefield 2042 ya da Battlefield 6 oyundayken Alt+Tab yaptığım zaman bilgisayar kilitleniyor USBlerin enerjisi kesiliyor ve bir süre sonra mavi ekran hatası veriyor. Bir keresinde mavi ekran vermedi ama klavye mouse devre dışı kaldı (enerjileri kesildi) kasanın arkasından USBlerini söküp tekrar taktığımda tekrar çalışmaya başladı.

Not: Akım korumalı priz kullanıyorum. Bununla bir alakası olur mu bilmiyorum.
Kasanın arkasında sadece klavye, mouse, Arctis Nova'nın donglesi ve kulaklık şarj kablosu takılı.

Son düzenleme:
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Yaptığım araştırmalara göre Görev Yöneticisi'nden USB sürücülerini manuel olarak güncelledim. Yarin tekrar deneyeceğim eğer olmaz ise önerdiğiniz sürücüler ile tekrar deneyeceğim.
Battlefield 6 oyununda Alt+Tab yapınca bilgisayar bir sapıtıyordu bazen kilitlenip mavi ekrana düşünüyordu bazen mavi ekran vermiyor ama arka usblere bağlı ne varsa enerjileri kesiliyordu kabloları sök tak yapmam gerekiyordu. Yarin tekrar deneyeceğim.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Merhaba günaydın konuya ek olarak bilgisayarı sabahları açılmama problemi var ve devam ediyor.

Sabah bilgisayarı açtığımda ekran kartı kırmızı alarm verir gibi kırmızı ışığı yanıp sönüyor ne kadar beklersem bekleyeyim bu şekilde kalıyor. PSU'yu düğmesinden kapatıp açtığımda tekrar çalıştırıyorum bu sefer bilgisayar açılıyor görüntü geliyor.

Oyun oynarken örneğin Battlefield 2042 ya da Battlefield 6 oyundayken Alt+Tab yaptığım zaman bilgisayar kilitleniyor usblerin enerjisi kesiliyor ve bir süre sonra mavi ekran hatası veriyor. Bir keresinde mavi ekran vermedi ama klavye mouse devre dışı kaldı (enerjileri kesildi) kasanın arkasından usblerini söküp tekrar taktığımda tekrar çalışmaya başladı.

Not: Akım korumalı priz kullanıyorum. Bununla bir alakası olur mu bilmiyorum.
Kasanın arkasında sadece klavye, mouse, Arctis Nova'nın donglesi ve kulaklık şarj kablosu takılı.

Bu daha çok güç kaynağı gibi gözüküyor başka bir prizle deneyin ana bana kalırsa güç kaynağı gücü yetersiz geliyor.