Sürekli format atmak bilgisayarı bozar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 23783
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 294
  • Etiketler Etiketler
    format
Makaleler
1
Yeni işletim sistemlerini denemek amacıyla sık sık format atıyorum, neredeyse her 3 günde bir. Sanal makinede istediğimi alamıyorum çünkü donanımı tam performansıyla test edemiyorum. Ancak uzun vadede sistemi geri döndürülemez şekilde bozma riskim olup olmadığını merak ediyorum. Böyle bir durum mümkün mü sizce?

Depolama biriminin ömrünü kısaltabilir, onun dışında ekstra bir problem olabileceğini düşünmüyorum.

Bozsa bozsa diski bozar o da diski her gün ortalama boyutlu bir oyun indirmek ne kadar yorarsa o kadar yorar.

Birkaç yıl önce keyfe keder neredeyse haftada bir sizin yaptığınız şekilde sürekli format atma hastalığına yakalanmıştım. Sistemde herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece söylendiği gibi disk ömründen ve kendi zamanınızdan yersiniz.

Sil yükle sil yükle SSD yazma kapasitesi dolar. Ben mesela ihtiyacım olmadıkça 3 sene 4 sene format atmam.

Farklı işletim sistemlerini denemek çok güzel bir şey. Ben olsam ucuz bi SSD üzerine kurarak denerdim. SSD uzun vadede bozulsa bile o kadar dert edilecek bir parça değil. Öğrendiklerin o SSD'nin değerinden fazla olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…