Yeni işletim sistemlerini denemek amacıyla sık sık format atıyorum, neredeyse her 3 günde bir. Sanal makinede istediğimi alamıyorum çünkü donanımı tam performansıyla test edemiyorum. Ancak uzun vadede sistemi geri döndürülemez şekilde bozma riskim olup olmadığını merak ediyorum. Böyle bir durum mümkün mü sizce?
Detaylar
Kim cevapladı?Yasin Alemdağ
Yetkin
Amacını yerine getirirken şehit olması muhtemel durum ama bence bir sıkıntı olmaz.
Sandwich
Becerikli
Depolama biriminin ömrünü kısaltabilir, onun dışında ekstra bir problem olabileceğini düşünmüyorum.Yeni işletim sistemlerini denemek amacıyla sık sık format atıyorum, neredeyse her 3 günde bir. Sanal makinede istediğimi alamıyorum çünkü donanımı tam performansıyla test edemiyorum. Ancak uzun vadede sistemi geri döndürülemez şekilde bozma riskim olup olmadığını merak ediyorum. Böyle bir durum mümkün mü sizce?
- Makaleler
- 13
Diskin ömründen yiyorsunuz.
sametkarakas
Yetkin
Yeni işletim sistemlerini denemek amacıyla sık sık format atıyorum, neredeyse her 3 günde bir. Sanal makinede istediğimi alamıyorum çünkü donanımı tam performansıyla test edemiyorum. Ancak uzun vadede sistemi geri döndürülemez şekilde bozma riskim olup olmadığını merak ediyorum. Böyle bir durum mümkün mü sizce?
Birkaç yıl önce keyfe keder neredeyse haftada bir sizin yaptığınız şekilde sürekli format atma hastalığına yakalanmıştım. Sistemde herhangi bir sorun yaşamadım. Sadece söylendiği gibi disk ömründen ve kendi zamanınızdan yersiniz.
Uyuyan Sincap 117
Bilgin
Sil yükle sil yükle SSD yazma kapasitesi dolar. Ben mesela ihtiyacım olmadıkça 3 sene 4 sene format atmam.