Bademciğini aldıran arkadaşlarım var, bir sorun yaşamadılar hayatlarında, hatta tam tersi daha olumlu oldu. Ben de küçükken aldıracaktım ama sonra doktorlar iyileştiğine karar verdiler.
Hocam, geçen aylarda çürük azı diş çekildi ve ayda 1 olan bademcik enfeksiyonum 2 ay sonra oldu. Şimdi de 20'lik dişlerim çekildi. Hepsi gömülüydü ancak, diş hekimi mutlaka etkisi vardır ama tamamen o yapıyordur demek zor diyor. Bilemedim 1 20'lik dişim daha var tamamen sinirle iç içe onu çekmiyorlar.
Ankara'dayım hocam, doktor veya hastane önerisine açığım. Teşekkürler ilginize.
Bende öyle düşünüyorum yarın dişci randevum var. Bakalım yine tekrarlarsa son çare ameliyat. Ancak hasta dahi olmasam boğazımda hep bir sızlama mevcut. Dişlerimde hiç ağrı olmuyor ama.
Bende öyle düşünüyorum yarın dişci randevum var. Bakalım yine tekrarlarsa son çare ameliyat. Ancak hasta dahi olmasam boğazımda hep bir sızlama mevcut. Dişlerimde hiç ağrı olmuyor ama.
Olmaz zaten. Dişlerden kaynaklı enfeksiyonlar oldukça yaygın. Sırf bu yüzden riskli ameliyatlar öncesi çürük şüphesi olan dişleri bile çektiriyoruz. Enfeksiyonun önüne geçmek amacıyla. Dediğim gibi bademcik sanıldığının aksine körelmiş ve işlevsiz bir organ değildir. Aksine bağışıklığa büyük katkısı vardır. En basiti hava ve damlacık yoluyla bulaşan bakterileri ciddi şekilde engeller.
Olmaz zaten. Dişlerden kaynaklı enfeksiyonlar oldukça yaygın. Sırf bu yüzden riskli ameliyatlar öncesi çürük şüphesi olan dişleri bile çektiriyoruz. Enfeksiyonun önüne geçmek amacıyla. Dediğim gibi bademcik sanıldığının aksine körelmiş ve işlevsiz bir organ değildir. Aksine bağışıklığa büyük katkısı vardır. En basiti hava ve damlacık yoluyla bulaşan bakterileri ciddi şekilde engeller.