Sürekli Google One aboneliği satın almak mantıklı mı?

Merhaba,

Google One'a para veriyoruz, bunun farkındayım. Ayrıca, daha güvenli olduğunu da biliyorum. Ama sürekli abonelik ödeme yapmak ne kadar doğru? Bilgisayar hocası profesörü olduğunuzu farz edin. 100 bin TL maaş alıyorsunuz. Ne tür depolama yaparsınız?

Asıl deme amacım kritik verileri olanlar için soruyorum. Abonelik ödemekten daha iyi bir şey var mı?

İyi Sosyaller.

Kritik verileri alan birinin depolama için uygulayabileceği seçenekler şunlar;
1. HDD/USB bellek gibi diskleri tercih edebilir.
2. Kendi ağında (böylelikle dışarı açık olmayacak) NAS sunucusu oluşturacak, dışarıdan erişmek isterse yine kendi ağına kurduğu VPN sunucusu vasıtasıyla erişebilecek.
3. Nextcloud vb. bir yazılımla kendi bulut depolama sunucusunu oluşturacak, web arayüzü olduğundan dışa kapatması mümkün olmayacak ve bu yüzden bu seçenek tercih edilmeyebilir.
Google bir şirket sonuçta. Verilerimizi yarın öbür gün satmayacakları (ki verileri okuduklarına dair forumlarda konular ve mesajlar görmüştüm) ne mâlum? Bu yüzden kritik verileri olan birisi, bu seçeneklerden birini seçip verilerini depolamalı.

USB ile taşınabilen SSD kullanın 1 kere para verin. Ya da HDD.

Akademisyenlerin zaten ücretsiz cloud hakkı oluyor çünkü üniversiteler genellikle bulut sistemleri ile anlaşmalar yapıyorlar. Bunun dışında ise kendi depolama sistemimi oluştururdum büyük ihtimalle.

Kendi depolama ağınızı yapın nas ile.

Benim için fazla. Sadece akademisyen olarak hangisiyle kurmak daha mantıklı olur amacıyla sordum(bşakası için).arı açık olmayacak) NAS sunucusu oluşturacak, dışarıdan erişmek isterse yine kendi ağına kurduğu VPN sunucusu vasıtasıyla erişebilecek.

Birincisine cevabım: HDD'den dolayı mağdur olanlar var. Bir profesörden duymuştum, o amaçlı.
İkincisine cevabım: 100 bin TL alan biri için pek koymaz herhalde. Bazen diskler falan bozulur ama yenisini almakta sıkıntı çekmeyeceğini düşünüyorum.

USB ile taşınabilen SSD kullanın 1 kere para verin. Ya da HDD.

Bununla igili mağdur olanlar var. Akademisyenler pek tercih etmiyor diye düşünüyorum.

Akademisyenlerin zaten ücretsiz Cloud hakkı oluyor çünkü üniversiteler genellikle bulut sistemleri ile anlaşmalar yapıyorlar. Bunun dışında ise kendi depolama sistemimi oluştururdum büyük ihtimalle.

100 bin TL insanı deli eder. Dediğiniz depolama sistemi nasıl bir şey olurdu? Akademisyenlerin Cloud hakkını ilk defa duyuyorum.

Samsung marka alırsanız çok çok uzun yıllar dayanır.

HDD'den dolayı mağdur olanlar var.
James Donkey vb. kalitesiz markalardan alınırsa mağduriyet yaşanır elbette. SSD'lerin aksine HDD'ler veri depolamak için çok daha mantıklı olur. Western Digital HDD'ler kalitelidir, onlar tercih edilebilir. Samsung da iyidir, tercih edilebilir.
O kadar önemli veri varsa zaten bütün veriler tek bir diske atılmamalı. En az 2-3 yere yedeklenmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…