Kimse NVIDIA'nın %100 kusursuz olduğunu, hiç kod hatası yapmadığını söylemiyor. Elbette onların da sürücülerinde hatalar çıkabiliyor. Ancak aradaki farkı göz ardı etmemek gerekiyor. NVIDIA bir sorun yaşadığında bunu genellikle hızlı şekilde tespit edip düzeltiyor veya problemli sürücüyü geri çekiyor.

AMD tarafında ise siyah ekranlar, WattMan kaynaklı çökmeler, ağır oyun motorlarında yaşanan anlık stutter problemleri ve o meşhur sürücü zaman aşımına uğradı bildirimleri artık basit bir hatadan ziyade kullanıcı deneyiminin bir parçası hâline geldi. AMD'nin her yeni release notes yayınında yer alan ve bazen aylarca kalan known ıssues listesine bakmak bile bu durumu görmek için yeterli.

16 GB VRAM'in içinde bu tarz stutter sorunları ve ağır sürücü süreçleriyle uğraşmak yerine, 12 GB'ın daha iyi bellek yönetimi, daha düşük input lag ve daha sorunsuz bir tak çalıştır deneyimi sunması birçok kullanıcı için daha değerli olabilir.

Hocam emın olun ben de cok arada kaldım. Açıkçası halen maalesef kararımı kesın olarak vermıs olmasam da su anlık RTX 5070 Ti düşüncem var.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 GB VRAM’in içinde bu tarz stutter sorunları ve ağır sürücü süreçleriyle uğraşmak yerine, 12 GB’ın daha iyi bellek yönetimi, daha düşük input lag ve daha sorunsuz bir tak çalıştır deneyimi sunması birçok kullanıcı için daha değerli olabilir.
VRAM konusuna pek katılamıyorum. Pratikte tablo farklı olacak. 5070, 12 GB VRAM sınırına takıldığı zaman oyunlarda çözünürlük, texture veya diğer ayarları kısmak zorunda kalırken, GPU gücü daha düşük olmasına rağmen 16 GB VRAM'e sahip 5060 Ti ve 9060 XT gibi kartlar bu darboğaza girmedikleri için daha yüksek ayarlarla daha tutarlı bir deneyim sunabilecek.

Nvidia'nın 18GB vram'e sahip Super modellerinin geleceği konuşuluyor tekrardan. Yeni nesil konsollar da geliyor birkaç yıl sonra, oyunların konsollar baz alınarak geliştirildiğini düşündüğümüzde yeni nesil oyunlarda VRAM ihtiyacı belirgin şekilde artacak.

Bu zamanda 12GB VRAM'li bir kart tercih etmek parayı çöpe atmaktan farksız benim gözümde.

VRAM konusuna pek katılamıyorum. Pratikte tablo farklı olacak. 5070, 12 GB VRAM sınırına takıldığı zaman oyunlarda çözünürlük, texture veya diğer ayarları kısmak zorunda kalırken, GPU gücü daha düşük olmasına rağmen 16 GB VRAM'e sahip 5060 Ti ve 9060 XT gibi kartlar bu darboğaza girmedikleri için daha yüksek ayarlarla daha tutarlı bir deneyim sunabilecek.

NVIDIA'nın 18 GB VRAM'e sahip super modellerinin geleceği konuşuluyor tekrardan. Yeni nesil konsollar da geliyor birkaç yıl sonra, oyunların konsollar baz alınarak geliştirildiğini düşündüğümüzde yeni nesil oyunlarda VRAM ihtiyacı belirgin şekilde artacak.

Bu zamanda 12 GB VRAM'li bir kart tercih etmek parayı çöpe atmaktan farksız benim gözümde.

Hocam süper serisi Ti altında oluyor değil mi bildiğim kadarıyla yakın zamanda cıkacak o zaman belki ya 5070 Super bakabılırım performansına gore ama bır ıhtımal daha 5070 Ti süper falan cıkınca 5070 Ti ucuzlama ihtimali.

Hocam süper serisi Ti altında oluyor değil mi bildiğim kadarıyla yakın zamanda cıkacak o zaman belki ya 5070 Super bakabılırım performansına gore ama bır ıhtımal daha 5070 Ti süper falan cıkınca 5070 Ti ucuzlama ihtimali.
Evet Ti'a göre bir tık altında konumlandırılıyor Super modeller ama daha henüz kesin değil sadece söylentilerden ibaret. Herhangi bir resmi açıklama yok super modellerin geleceğine yönelik.

Ayrıca Türkiye'de bir ürünün fiyatının düştüğü görülmüş bir durum değil aksine bellek arzındaki sıkıntılar nedeniyle fiyatların artması daha da olası.

Evet Ti'a göre bir tık altında konumlandırılıyor super modeller ama daha henüz kesin değil sadece söylentilerden ibaret. Herhangi bir resmi açıklama yok super modellerin geleceğine yönelik.

Ayrıca Türkiye'de bir ürünün fiyatının düştüğü görülmüş bir durum değil aksine bellek arzındaki sıkıntılar nedeniyle fiyatların artması daha da olası.

Vallahi hocam zaten duscegını sanmıyorum ama dusme olasılıgı olabılır dedım sadece ama bende sanmıyorum yukarı gıtmezse ıyı fıyatlar.

Evet Ti'a göre bir tık altında konumlandırılıyor super modeller ama daha henüz kesin değil sadece söylentilerden ibaret. Herhangi bir resmi açıklama yok super modellerin geleceğine yönelik.

Hocam baktım olacak gıbı degıl vade farkı ıle 80k sızce nasıl?

1782753478071.webp

Son düzenleme: